Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сильні та слабкі сторони громад Звенигородського району в контексті реформи місцевого самоврядування

Дата: 31.05.2016 16:24
Кількість переглядів: 1146

Фото без описуТака назва круглого столу, що відбувся 31 травня у с.Моринці, проведеного у рамках проекту «Сильні місцеві громади – ключ до успіху реформи місцевого самоврядування», який реалізується Фондом «Освіта для демократії» (Варшава) у партнерстві з громадськими організаціями: Всеукраїнська мережа «Громадські ініціативи України», Товариство Лева (Львів), ВМГО «Наше поділля» (Вінниця).

Засідання круглого столу провели тренер-консультант проекту «Сильні місцеві громади – ключ до успіху реформи місцевого самоврядування» в Черкаській області Любов Ропало, начальник відділу планування розвитку територій Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Маргарита Гуськова.

У заході взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Задеряка, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Леся Тарасевич, сільські голови Звенигородського району, депутати районної ради та делегація з Лисянського району.

Обговорено нагальні питання децентралізації влади, реформи місцевого самоврядування, її перспективи і перші результати в Україні та області, фінансування та податки в новостворених громадах, переваги добровільного об'єднання, участь громадськості в процесі децентралізації.

Наразі процес децентралізації триває: в Україні вже створено 172 об’єднані громади, у Черкаській області – 3: Єрківська, Білозірська та Мокрокалигірська.

З державного бюджету виділена субвенція на розвиток інфраструктури добровільно об’єднаних територіальних громад,  на Черкаську область - 12,8 млн.грн., 2,5 млн. грн. вже надійшло.

Під час жвавої дискусії учасники заходу все ж таки дійшли висновку, що зміни та реформування необхідні і неминучі. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора