Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

74 роки з часу визволення Звенигородки від нацистської окупації

Дата: 29.01.2018 16:27
Кількість переглядів: 622

Фото без опису28 січня 74 роки тому у ході наступальної Корсунь-Шевченківської операції війська 1 та 2 Українських фронтів, з’єднавшись у Звенигородці, звільнили місто від нацистської окупації, яка тривала 913 днів з 29 липня 1941 року.

Шлях до цього дня 1944 року був важким  і тернистим, здобутий болем, слізьми, кров’ю і життям  наших земляків.

З нагоди цієї пам’ятної дати голова райдержадміністрації Василь Довбуш, голова районної ради Володимир Кучер, міський голова Олександр Саєнко, громадськість міста поклали квіти до пам’ятного знака Т-34, Пагорба Слави та схилили голови у хвилині мовчання перед світлою пам'яттю тих, хто цінною власного життя та здоров'я зупинив нацистську навалу. 

 

Фото без опису

Фото без опису

Цього ж дня заступник голови районної організації ветеранів війни і праці Володимир Слинько спільно із керуючим справами міськвиконкому Юрієм Орловим відвідали 92-річного визволителя Звенигородки Володимира Антоновича Петренюка. Вони вручили визволителю подарунки, висловили вдячність за мужність і героїзм, побажали здоров’я та щасливих років життя.

Ветеран поділився своїми спогадами про суворі роки Другої світової війни, які забрали мільйони людських життів, знищили тисячі міст та сіл, залишили сиротами дітей.  

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора