Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Круглий стіл з учасниками АТО

Дата: 29.09.2017 16:49
Кількість переглядів: 841

       Круглий стіл з учасниками АТО відбувся сьогодні в сесійній залі районної ради за участю  голови райдержадміністрації Василя Довбуша, першого заступника голови райдержадміністрації Дмитра Задеряки, секретаря  міської ради Леоніда Маренича, представників  структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, установ, організацій району. Обговорено питання щодо пришвидшення процесу оформлення документів для отримання учасниками бойових дій (АТО) земельних ділянок, порядку надання земельних ділянок для будівництва в місті Звенигородка, медичного забезпечення бійців, зокрема лікування та зубопротезування, забезпечення  санаторно-курортним  лікуванням.

       Начальник відділу персоніфікованого обліку пільговиків управління соціального захисту населення райдержадміністрації Інна Дмитренко надала роз’яснення учасникам бойових дій про те, які  їм надаються пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива .

За її інформацією, надається :

-75-процентна знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. метр загальної площі житла на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю);

 -75-процентна знижка плати за користування комунальними послугами (газом, електроенергією та іншими послугами) та скрапленим балонним газом для побутових потреб в межах середніх норм споживання.

Площа житла, на яку надається знижка, при розрахунках плати за опалення становить 21 кв. метр опалювальної площі на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю.

-75-процентна знижка вартості палива, в тому числі рідкого, в межах норм, встановлених для продажу населенню, для осіб, які проживають у будинках, що не мають центрального опалення;

         Згідно розпорядження Черкаської обласної державної адміністрації № 5 від 31.03.2017 затверджена натуральна норма твердого палива та скрапленого газу, згідно з якими в 2017 році населенню надаються пільги, виходячи з граничного показника вартості однієї тонни твердого палива та одного балона скрапленого газу на домогосподарство на рік. 75 % знижка вартості пільг на тверде паливо, яка відшкодовується  в 2017 році учасникам бойових дій складає 1621,50 грн. на домогосподарство.

         КМУ прийнята постанова від 06.08.2014 № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального господарства», якою встановлено соціальні норми надання пільг.

           Також відповідно до пункту 4 постанови КМУ « Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» у разі    призначення    субсидії    пільги    з    оплати житлово-комунальних   послуг   та   придбання  твердого палива і скрапленого газу особам, які зареєстровані (фактично проживають) у житловому   приміщенні (будинку),   у  період  її  отримання  не нараховуються. Інформація    про   зазначених   осіб   подається підприємствам  -  виробникам/виконавцям житлово-комунальних послуг  та  вноситься до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які  мають  право  на  пільги.

 


 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора