Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Шевченковому відкрили меморіальну дошку ще одному загиблому учаснику АТО

Дата: 16.10.2017 11:55
Кількість переглядів: 1020

          13 жовтня у Шевченківському навчально-виховному комплексі  відбулась урочиста церемонія відкриття меморіальної дошки випускнику навчального закладу загиблому в зоні АТО Сергію Дядченку.

У заходах взяли участь родина загиблого Героя, голова райдержадміністрації Василь Довбуш, голова районної ради Володимир Кучер,  побратими - учасники АТО, школярі та вчителі закладу, жителі села.

Присутні схилили голови та вшанували хвилиною мовчання Героїв України, низько вклонилися та висловили слова щирої вдячності мамі Сергія, що виростила та виховала сина-патріота, сина Героя.

Сергій Петрович Дядченко народився 23 вересня 1979 року у Киргизії в смт. Токтогуль Таласької області. Сім’я Дядченків переїхала до України в село Шевченкове, де Сергій закінчив 9 клас місцевої школи, після чого вступив в Звенигородське СПТУ та у 1997 році здобув спеціальність тракторист-електрик.

З 23 листопада 1997 по 12 березня 1999 року Сергій проходив строкову військову службу у Збройних силах України на посаді старшого навідника, потім командира гармати та командира відділення.

Після служби у Збройних силах України працював трактористом у колгоспі села Шевченкове. З 15 травня 2014 року по 18 травня 2015 року служив добровольцем у Кіровоградському 34 батальйоні. Після звільнення зі служби проживав у Черкасах. У 2016 році Сергій підписав контракт з в/ч В 5912 міста Черкаси (Черкаський автобат), певний час він перебував в зоні АТО при в/ч пп В 5509.

 30 червня 2017 року сержанту Дядченку присвоєно звання старший сержант.

Загинув Сергій  Дядченко 1 липня 2017 року поблизу села Піски Донецької області, підірвавшись на міні та отримавши поранення несумісні з життям.

       

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора