Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Зустріч Всеукраїнської асоціації шкіл імені В’ячеслава Чорновола

Дата: 03.11.2016 16:59
Кількість переглядів: 730

Фото без описуЗ листопада у Вільховецькому навчально-виховному комплексі відбулася зустріч Всеукраїнської асоціації шкіл імені В’ячеслава Чорновола.

У заходах взяли участь голова райдержадміністрації Василь Довбуш, сестра лідера Народного Руху України Валентина Чорновіл, син Героя України Тарас Чорновіл, делегації шкіл імені В’ячеслава Чорновола з  Києва, Хмельницького, Львова, Радомишля Житомирської області.

Гостей радо з піснями, вітаннями та запашним короваєм зустрічали учні школи у святковому вишитому вбранні.

Після урочистої частини  у теплій щирій атмосфері відбувся  обмін думками між учасниками заходу на тему: «З Україною в серці».

Фото без описуЗокрема, кожен директор, який очолював делегацію від школи, представив свій навчальний заклад, розповів про форми, напрямки роботи, завдання сучасних вчителів, про роботу з обдарованими дітьми. Акцентовано увагу на національно-патріотичному вихованні молодого покоління, зокрема і  на прикладах життя і діяльності В’ячеслава Чорновола.

- Трагічна смерть В’ячеслава Максимовича – призупинила шлях історичного поступу, яким мала іти наша держава. Однак боротьба за Україну, за волю і українську цілісність, розпочата Чорноволом, триває. Нам треба вчитися, іти вперед. Ми, українці, були, є і завжди будемо вільними! – відзначив голова райдержадміністрації Василь Довбуш.

Валентина Максимівна і Тарас В’ячеславович поділилися спогадами про брата і батька, висловили щиру вдячність всім, хто його шанує і пам’ятає,  виховує патріотів України, а також відзначили, що слова та ідеї відомого політичного діяча і сьогодні актуальні для України.

Наразі вирішується питання щодо присвоєння Вільховецькому навчальному закладу імені В’ячеслава Чорновола.

Гості відвідали садибу-музей В’ячеслава Чорновола, поклали квіти до памятника Великому Українцеві, до могил його батьків та висадили на території садиби-музею фруктові дерева з нагоди 10-ї річниці музею (24.12. 2016). Програмою зустрічі також передбачено 4 листопада проведення для гостей екскурсії до Національного заповідника «Батьківщина Шевченка».  

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора