Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Звенигородщині започатковано традицію відзначати щорічно свято Вільного Козацтва

Дата: 28.04.2017 17:01
Кількість переглядів: 789

Фото без опису

Сьогодні вперше на Звенигородщині відбулося районне свято  Вільного Козацтва та започатковано традицію відзначати його щорічно.

Кожен з учасників дійства мав можливість глибше пізнати рідний край,  розкрити для себе досі невідомі  сторінки історії Звенигородщини – колиски Вільного козацтва, краю непоборного вільнокозачого духу, що зародившись саме на Звенигородщині 1917 року, поширився на терени всієї країни.

Святкові заходи розпочалися на стадіоні «Колос» із урочистої ходи сформованої  колони із козаків на конях, барабанщиків, козаків та козачат, учасників Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), представників сільських громад.

- Молоде покоління юнаків і дівчат своїми справами і вчинками сьогодні доводять, що вони патріоти України і справжні нащадки Великих козаків, – відзначив під час свого вітального слова голова райдержадміністрації Василь Довбуш. Також він наголосив на тому, що сьогоднішній захід покликаний закріпити традицію щорічно проводити таке свято. Адже  творче відродження культурно-освітніх і виховних козацьких традицій – одна з найнеобхідніших і найважливіших граней зміцнення незалежності України.

Перед присутніми також виступили депутат обласної ради Олексій Озірний,  курінний отаман громадської організації Козачанський курінь вільного козацтва Олег Голуб, заслужений працівник культури Вадим Мицик.

Це було справжнє свято і для дорослих і для дітей. У рамках святкування проведено конкурс козацького кулешу серед громад району, І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура»), посвята в козаки, спортивні змагання. Організовано виставки майстрів декоративно-прикладного мистецтва та майстер-класи.

Надзвичайно цікавою та пізнавальною для дітей і дорослих виявилася авторська постановка «Еволюція Козацтва» у виконанні учнів Звенигородської школи № 2.

Кожен, хто побував на святі, міг скуштувати справжнього козацького кулешу, активно відпочити, отримати заряд бадьорості та позитивної енергії.

Переможців та учасників конкурсів, змагань, учасників свята нагороджено медалями, грамотами, подяками та цінними подарунками.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора