Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звенигородщина відзначила День українського добровольця

Дата: 14.03.2018 17:01
Кількість переглядів: 1524

Саме у березні 2014 року добровольці із Самооборони Майдану вирушили на військовий полігон для проходження військової підготовки для подальшої участі у воєнних діях.

14 березня 2014 року понад 500 бійців Самооборони Майдану прибули на полігон у Нові Петрівці під Києвом. Так розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону.

В ті дні тисячі звичайних українських громадян, кинувши власні справи – навчання, роботу, бізнес, родини -  зі зброєю в руках першими протистояли озброєній російській армії. Навесні 2014 року була зафіксована рекордна явка у військкомати країни. Люди приходили самі, не чекаючи повістки. Інші – чоловіки й жінки, самоорганізувалися в батальйони й вирушили на Схід.

Саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію.

Цього дня на Звенигородщині відбулися урочисті заходи. В сесійній залі районної ради вшанували  бійців,  які за покликом серця пішли боронити незалежність України. Голова райдержадміністрації та військовий комісар Звенигородського військового комісаріату вручили  ветеранам АТО медалі «Ветеран війни – учасник бойових дій».

- Якби не добра воля найкращих синів і доньок країни, то не відомо як би склалася доля держави. Золотими літерами добровольці були вписані в успішні операції зі звільнення української землі від загарбників. Вони пройшли пекло найтяжчих боїв: Широкине, Іловайськ, Мар’їнка, Донецький аеропорт, - наголосив Василь Довбуш, звертаючись до присутніх. 

Хвилиною мовчання вшановано пам'ять всіх героїв, які загинули, захищаючи рідну землю.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора