Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Якісні зміни в медичних закладах – серед першочергових завдань», – очільник області

Дата: 13.02.2018 17:03
Кількість переглядів: 625

       Нова якість лікування віднині доступна для пацієнтів Черкаської обласної лікарні. В тутешнє урологічне відділення придбали вартісне обладнання, що дозволяє виконувати ендоскопічні операції в будь-яких відділах сечовидільної системи. Апаратів із такими характеристиками в Україні всього три.

        Як зауважив під час презентації голова Черкаської ОДА, осучаснення медичних закладів є незмінним пріоритетом обласної влади. Лише торік на закупівлю медичного обладнання для закладів охорони здоров’я області спрямували понад 150 мільйонів гривень.

– Разом із медиками ми визначаємо пріоритети, – наголосив Юрій Ткаченко. – Осучаснення урологічного відділення обласної лікарні – один із них. Ми тут капітально відремонтували операційну, а також, серед іншого, придбали надзвичайно потрібний апарат – лазерну систему контактної літотрипсії. Обладнання з такими характеристиками, окрім нашої лікарні, є лише у двох закладах України. По таку допомогу наші пацієнти раніше їздили зазвичай до столиці, тепер отримуватимуть її в обласному центрі. На таке осучаснення відділення ми спрямували з обласного бюджету понад 3,5 млн грн.

Нове обладнання, кажуть лікарі, значно поліпшить якість допомоги. Бо з ним буде менше ускладнень і травмувань пацієнта. Уже за 2-3 доби той зможе повертатися до звичного життя.

– Досі в нас функціонував безконтактний літотріптер, який мав звужені можливості лікування таких хворих, – пояснив головний лікар Черкаської обласної лікарні Олександр Дудник. – Водночас новопридбаний апарат надає можливість значно розширити спектр ендоскопічних операцій хворим на сечокам’яну хворобу. Він дозволить зменшити кількість ускладнень після втручання, а також час перебування хворого у стаціонарі, показники тимчасової та стійкої втрати працездатності. А при рецидивах ми зможемо виконувати неодноразове видалення каменів без ускладнень і негативних наслідків для хворого.

      В урологічному відділенні Черкаської обласної лікарні щороку перебувають на стаціонарному лікуванні понад півтисячі хворих на сечокам’яну хворобу. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора