Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Тиждень безпеки на підприємстві ПАТ «ЗВЕНИГОРОДСЬКИЙ СИРОРОБНИЙ КОМБІНАТ»

Дата: 15.05.2017 17:14
Кількість переглядів: 849

         Попереджений – значить озброєний. Цей вислів, якщо поглянути на нього з точки зору безпеки праці, можна перефразувати: якщо знаєш про існуючу небезпеку – її виникнення можна попередити або значно зменшити наслідки. Починаючи з 2013 року на підприємстві ПАТ «ЗСК» проводяться Тижні безпеки, приурочені Всесвітньому Дню охорони праці, що відзначається 28 квітня. Заходи, які відбуваються у рамках Тижня безпеки, допомагають кожному працівникові підприємства відчути себе людиною, від рішучих та умілих дій якої залежить її власне життя, а також здоров’я та безпека колег. Під час відкриття 5-го Тижня безпеки, який цього року проходив з 24 до 29 квітня, працівників сироробного комбінату було ознайомлено зі станом виробничого травматизму у нашій області, районі та на підприємствах Групи «Savencia», до складу якої входить ПАТ «ЗСК». Також було повідомлено про цілі Групи щодо розвитку загальної культури безпеки праці на підприємстві та головні тези Статуту з безпеки праці:

-дотримання законодавства з ОП і ТБ;

-використання досвіду Групи «Savencia»;

-наявність діалогу між роботодавцем та працівником як джерела постійного вдосконалення;

-пильність стосовно себе та інших.

Використання цих тез кожним з учасників виробничого процесу, незалежно від посади, повинно зменшити виробничий травматизм, аж до його повної відсутності.

 Впродовж Тижня безпеки відбулися тематичні тренувальні заходи, у ході яких працівники на чолі з керівниками виробничих цехів Козоріз І.В., Біленко О.І., Нагибою О.Ю. навчались діям у різних надзвичайних ситуаціях. Навчання наданню першої (долікарської) допомоги потерпілому (непрямий масаж серця та штучне дихання) із застосуванням тренажера-манекена проводив головний енергетик підприємства Йовченко В.О.; навчання діям при травмуванні, правилам використання тонометрів та аптечок першої медичної допомоги проводили викладачі Ватутінської філії Черкаського медичного коледжу Іванова І.М. та Задирака Л.В.; тренування гасіння пожежі із застосуванням вогнегасників проводив командир ДПД комбінату Андріуца О.В., інженер з охорони праці провів профілактичну гімнастику для офісних працівників «ЗСК» та бесіди з працівниками виробничих цехів стосовно використання технологічних перерв.

Підсумовуючи 5-й тиждень безпеки можна з упевненістю сказати, що практика проведення комплексних заходів, які поєднують теоретичне навчання та тренувальні дії, є вкрай необхідною справою для привернення уваги до необхідності дотримання норм охорони праці на підприємстві працівниками усіх рівнів. Під час його проведення працівники ПАТ «ЗСК» отримали низку практичних навичок та засвоїли знання щодо дій у критичних ситуаціях. Адже значно ефективніше вибудувати системну безпечну поведінку кожного працівника, спрямувавши її на профілактику виникнення виробничих травм, професійних  захворювань та зменшення ризиків на робочому місці, ніж ліквідовувати наслідки власної безвідповідальності ціною життя та здоров’я.

Інженер з охорони праці ПАТ «ЗСК» Олександр Лаврінченко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора