Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Марш вишиванок

Дата: 17.05.2018 17:15
Кількість переглядів: 2147

Фото без описуЩороку, у третій четвер травня Україна відзначає Всесвітній день вишиванки. По всьому світі українці долучаються до святкування. Тисячі людей у цей день одягаються у народний стрій, як символ єдності українців, незалежно від мови, віри та політичних поглядів.

Одягли сьогодні національний одяг і звенигородчани. Активно підтримали акцію і  учні, прийшовши цього дня до школи у вишиваних сорочках і взявши участь в «Марші вишиванок». Під бій барабанів всі охочі пройшли   пішою урочистою ходою від центральної площі міста до пам’ятника Т. Шевченку. Там усі разом заспівали Гімн України. Керівники району поклали до пам’ятника квіти.  

- Вже доброю традицією стало одягати вишиту сорочку –  частинку національного духу. Вишиванка для українців – це символ народу і України, як синьо-жовтий прапор та національний герб.  Вона ніколи не була простою одежиною. Вона була оберегом, символом сім’ї, відображала культурні цінності та надбання українського народу протягом століть. Я бажаю всім з гордістю носити свою вишиванку, на щастя і на долю, як символ, як витвір мистецтва, як наш національний оберіг, - звернувся до учасників заходу голова райдержадміністрації Василь Довбуш.

Учні Звенигородської школи №4 провели на площі біля пам’ятника танцювальний флешмоб у вишиванках, а вихованці дитячоі вокальноі студіі “Зорецвіт” Звенигородського РБК   порадували присутніх чудовими українськими піснями про вишиванку.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора