Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулись загальні збори села та громадське обговорення у Рижанівці

Дата: 10.04.2018 16:28
Кількість переглядів: 1119

Фото без описуСьогодні у Рижанівці на загальних зборах села відбулось громадське обговорення пропозиції щодо ініціювання добровільного об’єднання територіальної громади з адміністративним центром у селі Рижанівка.

У рамках робочої поїздки у загальних зборах узяли участь заступник голови райдержадміністрації Руслан Каюк, начальник Звенигородського об’єднаного управління Пенсійного фонду України у Черкаській області Леся Пона, завідувач сектору правового забезпечення та роботи із зверненнями громадян Тетяна Жукова.

Заслухано звіт сільського голови Олександра Гоменюка про соціально-економічний розвиток населеного пункту за 2017 рік, обговорено проблеми, що потребують нагального вирішення та плани по благоустрою населеного пункту на 2018 рік. Розглянуто питання та отримано роз’яснення щодо заключення договорів із сімейним лікарем сільської лікарні та призначення пенсій у рамках пенсійної реформи.

Жителі села жваво обговорювали питання щодо процесу добровільного об’єднання територіальних громад, соціально-економічні сторони майбутнього об’єднання. З інформацією про перспективи та виклики утворення об'єднаної територіальної громади з сусідніми громадами перед учасниками зборів виступив заступник голови райдержадміністрації Руслан Каюк.

- Децентралізація – це, в першу чергу, передача значних повноважень та бюджетів від державних органів органам місцевого самоврядування. Зрозуміло, що передбачається посилення бюджетної відповідальності через механізм запровадження власних податків та права розпоряджатися ними. Внаслідок реформи децентралізації громади, органи місцевого самоврядування району отримають повноваження, а під повноваження – необхідні ресурси. Органи місцевого самоврядування відповідатимуть за шкільну та дошкільну освіту, охорону здоров’я первинного рівня (амбулаторії, поліклініки), заклади культури, благоустрій, як то освітлення вулиць, стан доріг, громадський порядок, та багато інших важливих повсякденних питань, - наголосив Руслан Якович.

Жителі населеного пункту ділилися своїми думками щодо добровільного об’єднання громад та вносили пропозиції.

В результаті обговорення Рижанівська громада підтримала пропозицію щодо ініціювання добровільного об’єднання територіальної громади з адміністративним центром у селі Рижанівка.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора