Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пряма мова. Юрій Ткаченко про актуальне

Дата: 29.06.2017 16:49
Кількість переглядів: 743

Фото без опису

  •     про питну воду

Розпочинаємо на Черкащині масштабний проект із забезпечення населення питною водою. На минулому тижні його вже підтримали на міжвідомчій комісії при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Цей проект реалізуємо в межах нашої «Стратегії-2020». Він передбачає будівництво, реконструкцію та ремонт водогонів у сільській місцевості. Цьогоріч плануємо охопити ним десять сіл у п’яти районах (Монастирищенський, Катеринопільський, Кам’янський, Христинівський і Тальнівський). А це – якісна питна вода для понад 10 тис. людей. Загальна вартість проекту на цей рік – близько 20 млн грн. Реалізуватимемо його коштом Державного фонду регіонального розвитку України та місцевих бюджетів.

Загалом на міжвідомчій комісії з відбору проектів, що можуть фінансуватися за рахунок коштів ДФРР, наразі підтримали від Черкащини десять. А це – реконструкція обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву й обласного драматичного театру, придбання обладнання з виготовлення паспортів для ЦНАПу Білозірської ОТГ. Також капітальні ремонти спортивної зали Смілянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, п’ятиповерхової будівлі та поліклінічного відділення Смілянської ЦРЛ ім. Софії Бобринської, котелень у Білозірській ЗОШ І-ІІІ ступенів і Білозірській ЗОШ І ступеня, амбулаторії сімейної медицини у смт Стеблів.

 

  • про опалювальний сезон

Зараз серед наших пріоритетних питань – підготовка до опалювального сезону. А це – заміна мереж, упровадження енергоощадних технологій, своєчасний розрахунок за спожиті енергоносії тощо.

Особливої уваги потребує питання оснащення житлових будинків приладами обліку теплової енергії. На 1 серпня ми маємо вийти на показник у 70% по області. Зараз його «тягне» донизу «Черкаська ТЕЦ», що зволікає в цьому питанні. Якщо не відреагує – будемо вживати заходи. Як зауважив на нещодавній нараді Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, коли є об’єктивний облік, ми розуміємо, скільки споживаємо, а люди розуміють, за що платять.

Загалом підготовка до опалювального сезону в області йде за планом. А рівень розрахунків черкащан за житлово-комунальні послуги та газ – один із найкращих у країні.

Водночас я попередив місцевих керівників про персональну відповідальність за підготовку до опалювального сезону, його своєчасний початок і перебіг.

 

  • про відповідальний бізнес

Я переконаний: кращою промоцією області є бізнес, що тут успішно працює. А його синергія із владою відкриває нові горизонти розвитку.

Днями група компаній UKRAVIT організувала в Черкасах масштабний захід для українських та іноземних представників агробізнесу. Стала майданчиком інновацій. А їй є, що показати і яким досвідом поділитись! На «Фабриці агрохімікатів» компанії UKRAVIT виробляють засоби захисту рослин, мікродобрива для сільського господарства та пластикову тару. Торік підприємство сплатило до бюджетів близько 200 млн грн податків. Забезпечує роботою близько 300 працівників і динамічно розвивається. А головне – ця компанія показує, як, застосовуючи знання українських науковців, можна випускати продукцію, що успішно конкурує на світових ринках. І що приємно – вона вироблена на Черкащині.

Окрім усього, ця компанія підтримує та ініціює розвиткові проекти в області. І це – надважливо! До речі, власник компанії Віталій Ільченко серед перших долучився до створення Агенції регіонального розвитку Черкащини. Лише спільно ми зможемо зміцнити економічний потенціал нашого регіону та країни в цілому. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора