Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звенигородщина вшанувала Великого Кобзаря

Дата: 09.03.2018 15:01
Кількість переглядів: 950

Фото без опису    Березень в Україні часто називають Шевченковим. Шевченко для нас більше ніж великий поет – він національний пророк – духовний символ України. Кожне його слово   - пророче для України. Життя і творчість Тараса Шевченка присвячені українському народу. Він пробудив нашу націю до боротьби за волю. Тарас Григорович мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуть мову, культуру та історію нашого народу. І закликав до цього співвітчизників. В години важких випробувань українці завжди черпали сили з його життєствердної  творчості.

Сьогодні у селах Моринці та Шевченкове відбулися святкові заходи з нагоди 204-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка, у яких узяли участь голова облдержадміністрації  Юрій Ткаченко, перший заступник голови облдержадміністрації  Віталій Коваль, перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, голова райдержадміністрації Василь Довбуш, голова районної ради Володимир Кучер, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрації, територіальних органів виконавчої влади, сільські голови,  жителі Звенигородщини.

Учасники заходів поклали вінки і квіти до пам’ятників Т.Г.Шевченку та Материнству у с.Моринці,  до пам’ятника  Т.Г. Шевченку, могил батька та матері Великого Кобзаря у с.Шевченкове.

Керівники області та району оглянули виставку картин української художниці Лесі Кара–Коці та презентацію її книги  в адмінбудинку Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» у селі Моринці та відвідали літературно-меморіальний музей Т. Г. Шевченка в селі Шевченкове.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора