Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Користуйтеся новітніми технологіями та сервісами Пенсійного фонду України

Дата: 23.06.2020 11:04
Кількість переглядів: 491

Робота Пенсійного фонду України спрямована на максимальне спрощення процедур отримання послуг. Можливим це є завдяки сучасним електронним сервісам, якими можуть користуватися і пенсіонери, і застраховані особи, і страхувальники.

У 2018 році запроваджено новий сервіс із надання електронних документів із підтвердженням QR-кодом. Це сучасне нововведення дозволяє громадянам не виходячи з дому отримувати електронні документи (форма ОК-5, довідка про розмір пенсії, інформація про страховий стаж).

Ще одним зручним сервісом є «Кабінет страхувальника», через який роботодавець може отримати інформацію стосовно сплати єдиного соціального внеску, в тому числі щодо заборгованості підприємства з цього виду платежу, а також електронні довідки про трудовий та страховий стаж працівників для розрахунку суми виплати за час тимчасової непрацездатності.

За допомогою послуги смс-інформування Пенсійний фонд повідомляє застраховану особу щомісячно про сплату єдиного соціального внеску та зарахування страхового стажу, а пенсіонера – про всі зміни, які відбуваються у пенсійній справі.

Новий сервіс вебпорталу електронних послуг – призначення пенсії «в одне відвідування» – створений для спрощення взаємодії громадян із органами Фонду. Сервіс передбачає надання документів для призначення пенсії в електронному вигляді.

Оптимізує роботу фахівців Фонду та мінімізує вплив людського фактору функціонування електронної пенсійної справи, що формується зі сканованих документів майбутнього пенсіонера та інформації з Реєстру застрахованих осіб.

Усі категорії пенсіонерів, які отримують пенсійні виплати через Ощадбанк, мають можливість отримати електронне пенсійне посвідчення. Це інструмент, який дозволяє отримувати пенсію, здійснювати безготівкові платежі, розраховуватися за комунальні послуги. Електронним пенсійним посвідченням користуються внутрішньо переміщені особи з 2016 року, інші категорії пенсіонерів – із 2018 року.

Пенсійним фондом розроблено мобільний додаток. Через смартфон можна отримати інформацію про свій заробіток, страховий стаж, про те, на якому етапі розгляду перебувають звернення.

3 червня 2020 року Кабінет Міністрів України схвалив законопроект, яким передбачено запровадження ведення трудових книжок в електронній формі.
Впровадження обліку трудової діяльності в електронній формі дасть можливість призначати пенсію без заяви особи – автоматично.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора