Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Звенигородщині привітали музейників із професійним святом

Дата: 18.05.2021 15:41
Кількість переглядів: 285

 

Фото без описуФото без опису

18 травня, у Міжнародний день музеїв голова Звенигородської районної державної адміністрації Юрій Піковський, голова районної ради Сергій Струк, заступник голови районної ради Ярослав Попко, керуюча справами апарату Звенигородської районної ради Ольга Вельган та голова Катеринопільської ОТГ Володимир Коваленко привітали працівників  Звенигородського краєзнавчого музею із професійним святом.

Під час зустрічі посадовці подякували музейникам за збереження історичної пам’яті та національних багатств району, а також відзначили внесок директорки місцевого музею Олени Наріжної та наукового співробітника Станіслава Лячинського у розвиток та збереження історичних надбань Звенигородщини. Поза тим, Станіслав Лячинський провів екскурсію по експозиціях музею.

 

Фото без опису

 

Довідково:

Міжнародний день музеїв з’явився в календарі в 1977 році на черговому засіданні ICOM (International Council of Museums – Міжнародна рада музеїв). З 1978 року цей день відзначається щорічно більш ніж у 150 країнах.

Прийнято вважати, що через музеї суспільство висловлює своє ставлення до історико-культурної спадщини. Збираючи і зберігаючи пам’ятки матеріальної і духовної культури, вони ведуть велику науково-освітню та освітньо-виховну роботу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора