Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Легалізація зайнятості – вимога сьогодення

Дата: 31.05.2021 15:40
Кількість переглядів: 242

 

Інформаційна кампанія щодо легалізації трудових відносин триває.    

Так, з початку року, фахівцями відділу взаємодії з роботодавцями Звенигородської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості спільно з інспектором Управління Держпраці Миколою Мирошниченком, організовано та проведено 6 інформаційних семінарів та 15 онлайн -  конференції з роботодавцями району щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. Вже вкотре доводимо до роботодавців нашого району інформацію про  чинне законодавство, яке передбачає адміністративну та фінансову відповідальність за порушення законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин із найманими працівниками.

Надзвичайно актуальним і важливим на сьогодні є питання легалізації виплати заробітної плати, оформлення трудових відносин. Нелегальна заробітна плата послаблює соціальний захист працівників. Працівник, отримуючи нелегальну винагороду, позбавляє себе права на соціальні виплати, зокрема, на виплату лікарняних, відпускних та допомоги по безробіттю.

 В поточному році проводяться інспекційні заходи у роботодавців, які мають найвищий ризик застосування не задекларованої праці. Це суб’єкти, у яких обсяг наданих послуг (виконаних робіт) не відповідає фактичній чисельності найманих працівників. Інформування направлено на суб’єктів господарювання сфери транспорту та кур’єрської діяльності, сільського господарства. оптової і роздрібної торгівлі, громадського харчування, будівництва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора