Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пенсійний фонд акцентує, що від сплати страхових внесків залежить розмір майбутньої пенсії

Дата: 28.05.2019 12:27
Кількість переглядів: 143

Фото без описуПринцип прямої залежності розміру пенсії від здобутого страхового стажу та заробітної плати, з якої сплачені внески, регламентовано Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» від 03.10.2017 № 2148-VIII. Від тривалості страхового стажу також залежить розмір допомоги по безробіттю та лікарняних, що нараховуються у передбачених законодавством випадках.          

       Протягом наступних 10 років норма страхового стажу для визначення права на пенсію щороку збільшуватиметься на 12 місяців. У 2028 році право на призначення пенсії за віком матимуть особи за наявності страхового стажу не менше, ніж 35 років.      Страховий стаж – період, протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески на суму не меншу, ніж мінімальний страховий внесок.

       Варто знати: якщо роботодавець не сплачує внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за найманих працівників, то періоди, за які не сплачені внески, не будуть зараховані під час обчислення страхового стажу найманого працівника, а заробіток не буде врахований для розрахунку розміру соціальних виплат.

       За матеріалами Головного управління ДФС у Черкаській області заборгованість зі сплати єдиного внеску в Звенигородському районі на 01.05.2019 становить  2 млн 674 тис. грн, у тому числі 19 юридичних осіб мають заборгованість 726 тис. грн, 228 фізичних осіб-підприємців – 1 млн 948 тис, грн. Найманим працівникам роботодавців-боржників через несплату єдиного внеску не враховано до страхового стажу від 1 місяця до 3 років роботи.

     Найбільшими боржниками в районі є:

Звенигородський  РЕМ  399,1 тис. грн

Районний спортивно –технічний клуб Черкаського

обласного товариства сприяння обороні України - 126,4 тис.грн.

ПРАТ «Звенигородкаагрохім»  - 37,4 тис.грн.

ТОВ «Анаста-Яса» - 53,0 тис.грн.

ПП»Агросвіт-Р»  - 39,1 тис.грн

ТОВ «Біо- Брендстоф»  - 10,7 тис.грн.

ТОВ  «Альфапласт»  - 8,6 тис.грн.

        Відповідно до чинного законодавства, заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску та страхових внесків не підлягає списанню та стягується з нарахуванням штрафних санкцій та пені.Наймані працівники можуть самостійно контролювати сплату страхових внесків роботодавцем за допомогою Веб-порталу Пенсійного фонду України (http://portal.pfu.gov.ua) та у разі виявлення порушення своїх страхових та трудових прав повідомляти контролюючі органи.

        Пам’ятайте, що вчасно сплачені внески є запорукою соціальної захищеності.

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора