Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ваша майбутня пенсія залежить від вас!

Дата: 28.08.2019 00:29
Кількість переглядів: 217

Легалізація зарплати і трудових відносин є одним із основних джерел наповнення бюджету Пенсійного фонду України. Своєчасна виплата пенсії залежить в тому числі від сплати роботодавцями єдиного соціального внеску. Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області звертається до фізичних та юридичних осіб, які мають заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску, із проханням повністю розрахуватися з боргами.

Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника, однак на 01.05.2019 заборгованість з його сплати в районі досягла 2 млн 674 тис. грн.(по 228 платниках) Крім цього, відомо про факти використання праці неоформлених працівників та виплати заробітних плат
«у конверті». Нагадуємо, що, по-перше, за кожного неоформленого працівника законом передбачені фінансові санкції у розмірі 30-ти мінімальних заробітних плат (що зараз  становить 125160 грн). По-друге, пенсію «у конвертах» ніхто не платитиме.

Звертаємо увагу роботодавців, що офіційне працевлаштування набагато вигідніше, ніж сплата штрафів за виявлених працівників, які працюють без належного оформлення трудових відносин. Водночас акцентуємо увагу громадян, які працюють неофіційно, що отримання заробітної плати
«у конверті» позбавляє вас соціальних гарантій: оплачувані відпустка та лікарняний, дотримання роботодавцем встановленої законодавством норми тривалості робочого часу, отримання допомоги по безробіттю у разі звільнення, гарантії на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві тощо.

Партнерами у детінізації заробітних плат та трудових відносин є  представники легального бізнесу, адже наповнення бюджетів усіх рівнів та бюджету Пенсійного фонду України, виконання показників їх дохідної частини є запорукою виконання ініціатив та доручень Уряду щодо підвищення заробітних плат та пенсій.

У загальній сумі власних доходів Пенсійного фонду в районі надходження від частки єдиного внеску, розподіленої на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, становлять більше 98 % і є основним джерелом наповнення бюджету Фонду. У зв’язку з цим закликаємо роботодавців розрахуватися з боргами по сплаті внесків, податків і зборів.

 

Пам’ятайте, що неналежне оформлення трудових відносин та несплата страхових внесків роботодавцем означає втрату страхового стажу працівником, а в майбутньому – втрату права на призначення всіх видів пенсії. Тільки спільні зусилля зможуть забезпечити позитивний результат – своєчасну виплату пенсії та соціальний захист черкащан.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора