Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проведено інформаційний семінар для роботодавців громади на тему: «Новації ринку праці. Розширення обсягу програм сприяння зайнятості та їх адресатів. Легальна зайнятість» за участю головного державного інспектора відділу з питань праці Управління ін

Дата: 14.04.2023 14:02
Кількість переглядів: 254

5.JPG

Нещодавно проведено виїзний захід у Водяницькій об’єднаній територіальній громаді, в межах якого відбулася зустріч із головою Водяницької громади Русланом Каюком. Проведено інформаційний семінар для роботодавців громади на тему: «Новації ринку праці. Розширення обсягу програм сприяння зайнятості та їх адресатів. Легальна зайнятість» за участю головного державного інспектора відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Миколи Мирошниченка, надані послуги незайнятому населенню громади.

Керівник Звенигородської філії Черкаського обласного центру зайнятості Андрій Федоренко поінформував про ситуацію на ринку праці району та громади, ознайомив з широким спектром послуг, які в умовах воєнного стану пропонує служба зайнятості роботодавцям та незайнятому населенню. Особливу увагу звернув на можливості створення нових робочих місць та організації громадських робіт на території громади.

Начальник відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями Оксана Шпунт ознайомила представників роботодавців та підприємців громади з рядом активних програм для роботодавців, які  націлені на допомогу у вирішенні працевлаштування або збереження робочих місць для соціально вразливих категорій населення, звернула увагу на урядову програму грантів «єРобота» та можливість отримання ваучерів для перенавчання.

Головний державний інспектор Микола Мирошниченко поінформував присутніх про особливості організації трудових відносин в умовах воєнного стану, зміни у Кодексі законів про працю. Одним із актуальних питань, яке обговорювалося при зустрічі, було питання легалізації зайнятості населення громади.

У Центрі надання адміністративних послуг Водяницької громади    місцеві жителі громади мали можливість отримати консультації щодо чинного законодавства, порядок реєстрації, наявні вакансії, ознайомлені з послугами, які служба зайнятості надає шукачам роботи.

Наприкінці зустрічі окреслили шляхи співпраці з Водяницькою ТГ в частині організації громадських робіт соціального спрямування.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора