Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Святкові заходи до Дня захисника України та Дня українського козацтва відбулись в Звенигородці

Дата: 12.10.2018 17:59
Кількість переглядів: 1989

Фото без опису

Фото без опису

Святкові заходи розпочалися сьогодні на стадіоні «Колос» із сальвою із козацької гармати, урочистої ходи  барабанщиків, козаків і козачат, делегацій від сільських громад, організацій району та гостей свята.

- Свято сьогодні не лише історичне. Воно безпосередньо пов’язане із сучасними героями: воїнами, добровольцями, волонтерами, медиками, працівниками оборонних підприємств, – відзначив під час свого вітального слова голова райдержадміністрації Василь Довбуш. - В цей день ми вітаємо усіх, хто непорушно стоїть на варті миру і спокою у державі, вшановуємо та вклоняємось тим, хто крізь буремні випробування проніс у своєму серці любов до Батьківщини, став прикладом відданості і патріотизму для нащадків, віддаємо данину світлої пам’яті тим із них, кого вже немає з нами, хто загинув, здобуваючи кращу долю Україні, і покладаємо сподівання на всіх тих, хто і сьогодні боронить незалежність та територіальну цілісність нашої держави.

З вітальними словами також  виступили заступник міського голови Оксана Бугаєнко,  курінний отаман громадської організації «Козачанський курінь вільного козацтва» Олег Голуб, заслужений працівник культури Вадим Мицик.

 У рамках святкування проведено районне фольклорне свято «Від роду до роду - пісні мого народу», конкурс кулешу та його презентації серед громад та організацій району, виставки майстрів декоративно-прикладного мистецтва, спортивні змагання.

Кожен, хто побував на святі, міг скуштувати справжнього козацького кулешу, активно відпочити, отримати заряд бадьорості та позитивної енергії.

 За  патріотизм,   активну  участь  в організації допомоги воїнам, які борються за нашу свободу й незалежність  грамотами райдержадміністрації та міської ради нагороджено найактивніших волонтерів.

Грамотами, подяками, медалями нагороджено переможців та учасників конкурсів, змагань, учасників районного фольклорного свята.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора