Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини

08 Січня, 2024 р., 14:59
Сьогодні, 5 січня, Кабінет Міністрів України погодив проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо фінансування здобуття вищої освіти та надання державної цільової підтримки її здобувачам». Невдовзі законопроєкт буде надіслано на розгляд до Верховної Ради України.
08 Січня, 2024 р., 14:28
На сьогодні Черкащина знаходиться на межі дії полярного антициклону «Hannelore» – акумулятора арктичного холоду та південного циклону «Charlotte», з яким пов’язані опади. Проте зростання атмосферного тиску вказує на поступову стабілізацію погоди у нашому регіоні. Сьогодні у другій половині дня опади припиняться. Про це інформує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.
08 Січня, 2024 р., 13:53
Цифровізація регіонів — один з головних складників трансформації України. Для прискорення змін у цьому напрямі Мінцифра запровадила нові посади в обласних державних (військових) адміністраціях — заступників з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (СDTO). Упродовж чотирьох років CDTO успішно впровадили понад 210 унікальних міжгалузевих проєктів. Це дало змогу реалізувати ініціативи з регіональної цифровізації в різних областях України:
08 Січня, 2024 р., 11:55
Інклюзивність та рівні можливості у фокусі роботи Міністерства соціальної політики України.  В планах – масштабна модернізація функціоналу і розвиток Єдиної інформаційної системи соціальної сфери для того, щоб її підсистеми максимально покривали потреби людей з інвалідністю.
08 Січня, 2024 р., 11:35
Міністерство економіки підготувало проєкт нового Кодексу законів про працю. У січні стартує обговорення його з усіма зацікавленими сторонами. Про це повідомила Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки Юлія Свириденко. За її словами, новий Трудовий кодекс – це реформа, якої український ринок праці чекав роками. 
08 Січня, 2024 р., 10:43
Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка розширює повноваження Міністерства цифрової трансформації та Держспецзвʼязку. Відтепер Мінцифра відповідатиме за формування держполітики у сфері хмарних послуг. А Держспецзвʼязку буде регулятором комунікаційних послуг у цій галузі. Крім того, Мінцифра відповідатиме за запровадження та функціонування еАкцизу та запуск і роботу освітнього застосунку Мрія. Хмарні технології суттєво допомагають у цифровізації держустанов та захисті даних. Після початку повномасштабного вторгнення росіяни намагалися знищити українські архіви та канцелярії. Проте це не створило колапсу в державі, адже найважливіші дані — у хмарних сховищах.
08 Січня, 2024 р., 10:10
На Черкащині продовжує посилено працювати оперативний штаб, а також профільні служби для стабільного функціонування регіону. Про це інформує начальник ОВА Ігор Табурець.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора