Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Черкащина – в переліку кращих областей щодо запровадження програми «Доступні ліки»

Дата: 16.05.2017 08:23
Кількість переглядів: 716

Фото без опису      Кількість аптечних закладів на Черкащині – учасників державної програми «Доступні ліки» стрімко зростає. За останні три тижні вона зросла на понад сотню, і вже сьогодні лікарські засоби за Програмою доступні в 256 місцях реалізації. Про це повідомив у ході сьогоднішньої всеукраїнської селекторної наради перший заступник очільника області Віталій Коваль.

За позитивну динаміку в упровадженні Програми відзначив Черкащину в ході селектору Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, під головуванням якого відбулось засідання. Він зауважив, що Черкащина є  в цьому напрямку передовим регіоном.

– Очікується, що в перспективі додатково партнерами програми стануть ще кілька десятків аптек, – поінформував Віталій Коваль. – При цьому чисельність виписаних рецептів також зросла: якщо ще в 20 числах квітня їх було 11,5 тисяч, то вже на сьогодні сягає близько 62 тисяч. Нагадаю, урядова програма «Доступні ліки» стартувала з квітня, маючи на меті охопити якомога більшу кількість громадян, забезпечивши широкий доступ до безкоштовних ліків, зокрема й у сільських місцевостях.

Зауважимо, завдяки Програмі відповідні категорії хворих за наявності рецепту можуть отримати необхідні препарати безкоштовно чи придбати з незначною доплатою. Скористатися Програмою можуть пацієнти із серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою та діабетом ІІ типу. На її виконання Черкащина отримала з державного бюджету майже 16 млн грн.  Нині управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації вже перераховано розпорядникам коштів на відшкодування вартості лікарських засобів понад 3,5 млн грн.

Детальніше про програму тут:http://moz.gov.ua/ua/portal/pre_20170324_b.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора