Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

15 травня -- Міжнародний день сім’ї

Дата: 15.05.2017 08:37
Кількість переглядів: 710

      Цікаве життя людини…Хтось народжується щасливим, комусь доводиться пережити складні обставини долі,але є і такі долі, коли немає змоги щось змінити самому. Саме дитячі долі в руках дорослих, і тому важко переживати за дітей, чиє життя понівечено та з самого початку зруйновано. Відсутність батьківського тепла, маминої колискової на ніч, іграшок та подарунків на свята від рідних – все це є життя дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Їх ніхто не чекає, і нікому пожалітись про забитий синець чи успіх у спортивних змаганнях - їм не пощастило мати сім’ю.

Саме тому наша держава підтримує створення сімейних форм виховання дітей-сиріт - це прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.  Адже саме сім'я є тією цеглинкою з якої складається добробут та спокій у нашій державі.
Родина для людини —  найміцніша фортеця, у якій завжди можна знайти захист. Саме в сім’ї люди вчаться робити добро, тут формують  принципи взаєморозуміння і поваги, виховуються почуття любові до ближнього. Слово «сім’я» поєднує в собі два маленьких слова: «сім» і «я», ніби хизується: «Нас багато, ми разом, ми одне ціле. У нас один за всіх і всі за одного». І справді, сім’я — це насамперед люди, які живуть під одним дахом, разом ділять радощі та біди, завжди приходять один одному на допомогу. Добре коли родина повноцінна. А коли є проблеми?  Діти, чиї батьки померли або в силу різних обставин не можуть виконувати свої обов’язки, потребують родинного тепла і виховання, тому держава визначила важливе завдання забезпечити належні умови для виховання таких дітей в сімейному оточенні .

На сьогодні в районі функціонує:

1 Дитячий будинок сімейного типу в якому виховується 10 дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 4 прийомні сімї, в яких   виховується 6  дітей. В цих сім’ях забезпечено належні умови для утримання дітей, а саме: є необхідні меблі, постільна білизна, одяг відповідно сезону та ін.; належне  харчування; діти забезпечені підручниками, канцелярським  приладдям, іграшками, у наявності телевізор, музичні та інші технічні засоби. Усі без виключення прийомні батьки вчасно пройшли медичне обстеження прийомних дітей - вихованців, при потребі забезпечили належне лікування, в тому числі санаторно – курортне та літнє оздоровлення прийомних дітей. Батьки-вихователі та  прийомні сім’ї пройшли курси за Програмою  підвищення кваліфікації з метою підвищення їх виховного потенціалу. Дана категорія сімей знаходиться під соціальним супроводженням Звенигородського РЦСССДМ.

В народі кажуть: « Сироту прихистити -  це все одно що храм побудувати». Й мало хто зважується на цю дуже відповідальну та нелегку  справу. Але слід низько вклонитися 5 родинам в нашому районі, які зігріли своїм батьківським теплом та подарували любов, ласку, ніжність, турботу  дітям, дали можливість зростати в сім’ї, що конче необхідно для гармонійного зростання всебічно розвинутої, духовної та моральної стійкості особистості. Це родини Швеців  Ірини Анатоліївни та Якова Григоровича (с. Рижанівка); Тертичних Людмили Іванівни та Сергія Анатолійовича (с. Стебне), Желавських Тетяни Олексіївни та Василя Георгійовича (с. Стецівка), Довгань Наталії Василівни та Олександра Григоровича (с. Кобиляки), Заремби Іванни Миколаївни та  Володимира В’ячеславовича (с. Рижанівка)  

Не  залишаються осторонь і сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах. Фахівцями із соціальної роботи Центру станом на 01.05.2017 року охоплено 366 сімей та осіб їм надано соціальних послуг – 958 . З нагоди свята  прийомні сім’ї нагороджуються подарунками та  грамотами  РЦСССДМ .

З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона - джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, те, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Благополуччя родини - ось мірило розвитку і прогресу країни

Хочеться побажати кожній нашій родині благополуччя, щастя, добробуту. Нехай у кожній домівці  панують мир, злагода та порозуміння, ціниться  своє сімейне вогнище, і щоб ніякі мінливості долі не могли роз’єднати найдорожче і цінне, що є в людини, – її родину. Всім міцного здоров'я, щастя та непохитної твердості родинних стосунків!

ФОТО сімї Желавських  

Cім’я переїздила із м. Артемівська  Луганської області, купила будинок в с. Стецівка, має статус прийомної, багатодітної(власних 6 дітей  та сімя яка взяла дитину що залишилась без піклування батьків під опіку). Подружжя Желавських досвідчені в питанні виховання дітей, батьки  відкриті до нововведень, ідуть на компроміс в інтересах дітей. Вміють налагодити доброзичливі стосунки між дітьми.

 

Директор РЦСССДМ                                                                                С.Сороченко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора