Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Бюлетень пожежної небезпеки

Дата: 02.08.2016 08:39
Кількість переглядів: 844

 Штормове попередження про небезпечне гідрометеорологічне явище:  2-4 серпня утримається     висока (4 класу), місцями надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.

      Огляд погодних умов

Липень 2016 року був сонячним, спекотним та із значним недобором опадів. Характерними його особливостями були температурні контрасти, підвищена вологість повітря у денні години, тривалі інтенсивні роси. Середньомісячна температура повітря склала 22º, що на 3º вище кліматичної норми. За таких погодних умов показник пожежної небезпеки досягнув 4 класу і продовжує зростати.

Станом на 15:00 год. 31 липня в екосистемах області спостерігалася переважно висока (4 класу) пожежна небезпека, що вважається небезпечним явищем.

За прогнозом синоптиків, 2 та 3 серпня погоду Черкащини формуватимуть малорухомі проте активні атмосферні фронти, які зумовлять грозові дощі, в окремих районах можливе шквалисте посилення вітру та град. Із північними вітрами у наш регіон завітає чергова хвиля прохолоди, тому температурний фон дещо знизиться. Завдяки сонячній енергії у другій половині тижня знову очікується спека.

 

Черкаський гідрометцентр нагадує: у зв’язку зі спекотною та сухою погодою показник пожежної небезпеки швидко зростає і  в екосистемах області вже досягнув 4 класу. За таких умов надто високий ризик виникнення пожеж. Потрібно утриматися від розведення вогню у лісах та на торфовищах, щоб не допустити виникнення масштабних пожеж. Адже гасити лісові, торф’яні пожежі складно, вони завдають великої шкоди не тільки народному господарству, а й екосистемі.

 

Пора жнив – це пожежонебезпечний період. Загрозливу обстановку створюють спекотна погода, сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні агрегати, які нерідко знаходяться у несправному стані, людська недбалість і безвідповідальність.

Загальновідомо, що в цей напружений час найменша необережність з вогнем у хлібних масивах, кинутий недопалок, іскри від сільгоспмашин тощо можуть призвести до пожежі, перетворюючи золоте зерно на чорний попіл.

 

Якщо ж ви помітили загорання – одразу телефонуйте за номером Служби порятунку «101».

За прогнозом, 2 серпня в екосистемах області пожежна небезпека висока (4 клас), що вважається небезпечним явищем.

 

НАЧАЛЬНИК ЧЕРКАСЬКОГО   ОБЛАСНОГО   ЦЕНТРУ   З   ГІДРОМЕТЕОРОЛОГІЇ                                       В.С.ПОСТРИГАНЬ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора