Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Перспективний план є лише баченням ефективного територіального устрою», – очільник області на позачерговій сесії обласної ради

Дата: 18.10.2018 08:45
Кількість переглядів: 929

 Понад 100 млн грн уже отримали об’єднані громади Черкащини на розвиток своєї інфраструктури. Про це сказав голова ОДА Юрій Ткаченко під час позачергової сесії обласної ради.

            Сьогодні депутати мали розглядати питання про внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Черкаської області. Однак керівництво обласної ради наполягло, що це суперечить регламенту обласної ради, позаяк через брак кворуму його не розглянула профільна комісія обласної ради.

            – Натепер маємо в області 26 об’єднаних територіальних громад, – сказав очільник області Юрій Ткаченко. – Де є ефективна команда, там є результати. Такі громади на власному прикладі показують успішність реформи децентралізації, яку ініціювали Президент України Петро Порошенко й Уряд. Водночас ми маємо ще 27 громад, яким ЦВК призначила перші вибори на 23 грудня. Передовсім змін до Перспективного плану потребують саме ці громади. Бо в такому разі вони перейдуть на прямі міжбюджетні відносини та зможуть скористатись всіма перевагами добровільного об’єднання, зокрема й ресурсом.

            Як зауважив голова ОДА, питання формування Перспективного плану перебуває на постійному обговоренні з усіма зацікавленими сторонами. Цей процес публічний і прозорий.

Перспективний план формування територій громад є лише баченням ефективного територіального устрою на базовому рівні, – пояснив Юрій Ткаченко. – Він не зможе влаштувати всіх. Тому слід припинити маніпуляції. Водночас Перспективний план не є догмою. Процес добровільності в об’єднанні територіальних громад триває. У разі створення ОТГ, що поза межами Перспективного плану, ми пропонуватимемо до нього зміни, як досі це робили неодноразово. Доки процес є добровільним, то на першому місці буде ініціатива людей і наша допомога всім, хто об'єднується. Перспективний план не обмежує людей, а навпаки – розширює їхні можливості та підтверджує їхні права. Дає можливості розвивати свою інфраструктуру, розпоряджатися своєю землею, створювати сучасні ЦНАПи, розвивати медичну та освітню сфери. І дозволяє громадам сповна реалізувати своє право на гідне майбутнє.

Додамо, що наступного понеділка голова Черкаської ОДА проведе розширену нараду з питань Перспективного плану об’єднання громад. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора