Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Останній шанс об’єднатися добровільно

Дата: 25.05.2018 08:51
Кількість переглядів: 1206

Фото без описуВикористати останній шанс – утворити об’єднану територіальну громаду  - закликали сільських голів та  депутатів сільських рад на нараді, що відбулась 24 травня у Водяниках.

На зустріч із сільськими головами та депутатами сільських рад сіл: Водяники, Кобиляки, Мизинівка, Озірна, Попівка, Рижанівка, Ризине,  Чижівка, Чемериське, - керівниками місцевих сільгосппідприємств прибули голова райдержадміністрації Василь Довбуш та представники райдержадміністрації, головний спеціаліст Департаменту регіонального розвитку Черкаської облдержадміністрації Олена Ковальська, юрисконсульт Черкаського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Наталія Даньковська, директор агрофірми «Урожай» у Черкаській області Олександр Воскобойнік та представники місцевої філії «Урожай».

Про процедуру об’єднання та успіхи громад розповіли представник облдержадміністрації Олена Ковальська та юрисконсульт Наталія Даньковська, а також відповіли на низку запитань, які хвилювали присутніх.

- Якщо громада не об’єднається самостійно та добровільно, то утворення територіальної громади відбудеться відповідно до бачення Кабінету Міністрів України. 2018 рік — остання нагода для населених пунктів об’єднатися у бажаному форматі, - наголосив голова райдержадміністрації Василь Довбуш.

Як повідомила Олена Миколаївна, Водяницька громада, яка була у попередньому перспективному плані, - наразі «під питанням…». Адже на сьогодні головна умова об’єднання – це добровільність.

На виконання доручення Віце-прем’єр-міністра України, міністра регіонального розвитку та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка облдержадміністрацією спільно з Черкаським відокремленим підрозділом установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», Регіональним відділенням Асоціації міст України, Черкаською агенцією регіонального розвитку підготовлено  перелік перспективних майбутніх спроможних громад, відповідно до якого у районі створюється 2 громади: Звенигородська та Шевченківська.

Тож якщо населені пункти між собою домовляться та пройдуть всі необхідні процедури у визначений короткий термін. Водяницьку чи то іншу територіальну спроможну громаду буде включено до перспективного плану. І вже у жовтні 2018 року в ОТГ відбудуться вибори.

Об’єднання дасть можливість розвиватися - громада отримає додаткові фінансові ресурси та вийде на прямі міжбюджетні відносини з областю.

Загалом обговорення було досить жвавим, але результат покажуть рішення сесій сільських рад.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора