Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Спостерігаємо активний розвиток інклюзивної освіти», – Валерій Данилевський

Дата: 27.02.2019 08:55
Кількість переглядів: 865

За останні декілька років інклюзивна освіта набуває все більшого розвитку. Лише на Черкащині кількість залучених дітей з особливими освітніми потребами зросла вдвічі, каже начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський. Про розвиток інклюзивної освіти в області йшлося в програмі «Вечірній прайм» на телеканалі «Вікка».

На сьогодні в області у тій чи іншій мірі потребують освітніх послуг 3,5 тисяч дітей з особливими освітніми потребами. З них 2,5 тисяч уже залучені до освітнього процесу. Решта, відзначає головний освітянин області, перебувають на індивідуальній формі навчання.

– Зараз інклюзивна освіта стрімко розвивається, – каже Валерій Данилевський. – Це напряму пов’язано з активною роботою Фонду Петра Порошенка й безпосередньо його дружини Марини Порошенко у цьому напрямку. Бачимо, що зараз й самі батьки потребують того, щоб у школах їхні діти мали належні умови для отримання інклюзивної освіти. Маємо багато позитивних прикладів активної соціалізації дітей, розвитку їхніх здібностей, вмінь, талантів. Саме в навчальних закладах діти розвиваються, знаходять друзів.

Втім, відзначає посадовець, є й певні складнощі в організації цього процесу. Зокрема, відчутною є нестача таких спеціалістів як реабілітологи, сурдологи та ін. Крім того, додає посадовець, у навчальних закладах необхідно ґрунтовніше попрацювати над забезпеченням доступності середовища. Адже, за його словами, йдеться не тільки про встановлення пандусів при вході, а й загалом організацію освітнього простору та вільного пересування дитини.

Детальніше про розвиток інклюзивної освіти на Черкащині дивіться у програмі: https://youtu.be/ZTn_ofrHJWw


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора