Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Черкащани вже використали 8,7 млн грн за «теплими кредитами», – Сергій Овчаренко

Дата: 15.06.2018 09:00
Кількість переглядів: 542

Більше 470 «теплих кредитів» взяли жителі Черкащини з початку року. На заміну котлів чи здійснення енергоефективних заходів вони залучили 8,7 млн грн. повідомив заступник голови облдержадміністрації Сергій Овчаренко.

Найбільше використали коштів на впровадження безпосередньо енергоефективних заходів. На це залучили трохи більше 8 млн грн. Для придбання котлів уповноважені банки АБ «Укргазбанк» та АТ «Ощадбанк» видали 14 кредитів на 140 тис. грн, ОСББ взяли 2 кредити на 500 тис. грн.

– Черкащани все активніше упроваджують енергоефективні заходи в побуті, – говорить Сергій Овчаренко. – Ми ж зі свого боку відшкодовуємо їм частку відсоткової ставки за «теплими кредитами». Це передбачено обласною Програмою підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв. На виконання заходів Програми цьогоріч виділили 400 тис грн, з місцевих бюджетів – 1,49 млн грн. Між тим, за січень-травень ми вже відшкодували черкащанам 154,2 тис. грн. З них 89,2 тис. грн – субвенція з обласного місцевим бюджетам Золотоноші, Звенигородському, Катеринопільському, Корсунь-Шевченківському, Маньківському та Шполянському районів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора