Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Область вдало розпочинає комплекс весняно-польових робіт», – Ігор Колодка

Дата: 31.03.2019 09:10
Кількість переглядів: 917

Фото без опису

Аграрії Черкащини проводять весь комплекс весняно-польових робіт. Цьогоріч він розпочався на місяць раніше, ніж зазвичай. Нині ж область готова до активних польових робіт, забезпечена паливом та добривами. На цьому наголосив начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Колодка.

Перше підживлення озимих культур проведено на всіх площах, а це більше як 213 тисяч гектар, що становить 103% від запланованих площ.  Господарства області приступили до другого підживлення. Загалом посіви озимих культур, за даними науковців та фахівців управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, у доброму та задовільному стані на 97% площ, в слабкому та зрідженому – 3 %. Сходи озимого ріпаку отримані на 100% площ, з них 93% – в доброму та задовільному стані, 7% – в слабкому та зрідженому. Фітосанітарний стан в області контрольований.

Наразі посіви зернових та зернобобових культур проведені на  площі  12 тисяч гектарів (3%). Ячменю посіяно на площі 9 тисяч гектарів (21%), пшениці – 1,2 тисяч гектарів (21%), вівса – 100 гектар (9%), зернобобових(горох) – 1,3 тисяч гектарів (10%). Розпочато посів ярого ріпаку на 342 га. Найактивніше проводять посівну кампанію наразі у Жашківському, Звенигородському та Уманському районах, відмітив посадовець.

– У господарствах проводиться закупка мінеральних добрив на комплекс весняно-літніх робіт, – зауважив він. – Згідно розрахункового прогнозу, потреба у фінансовому забезпеченні комплексу весняно-польових робіт становить 7,9 млрд грн. З цих коштів 7,4 млрд. грн – власні кошти сільгосптоваровиробників та 481 млн. грн запозичені. Також при науково-обґрунтованій потребі у добривах в діючій речовині 54,8 тис. тонн, вже закупили 45 тис. тонн, що становить 82 % від потреби. Водночас накопичили 72 % дизпалива, 73 % авто бензину. У протруйниках ярих культур забезпечення стовідсоткове, засобами захисту рослин – на 82 %. Даних ресурсів достатньо для вдалого початку весняно - польових робіт.

Ігор Колодка нагадав, що на Черкащині діють програми державної підтримки для сільгосптоваровиробників. Так, минулоріч аграрії області отримали 209 млн грн фінансового державного ресурсу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора