Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Перший радник Консульського відділу Посольства Республіки Польща у Києві побував на Звенигородщині

Дата: 06.07.2017 09:31
Кількість переглядів: 1052

Фото без опису5 липня на Звенигородщині з візитом побував перший радник Консульського відділу Посольства Республіки Польща у Києві пан Бартош Яблонський з нагоди відзначення 165-ї річниці з дня народження польського письменника, уродженця села Водяники, Станіслава Грудзинського.

 Звенигородщина радо зустріла хлібом-сіллю вельмишановного гостя. Його при в’їзді до міста вітали  ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко, голова Звенигородської райдержадміністрації Василь Довбуш, голова районної ради Володимир Кучер, голова правління Черкаської організації «Польський культурний центр імені Кароля Шимановського» Геннадій Лінєвич, депутати обласної ради Сергій Куліков та Олексій Озірний.

За столом переговорів голова райдержадміністрації Василь Довбуш розповів про наш край: історію і сучасність, економічні та інвестиційні проекти. Під час жвавого діалогу обговорено також і про налагодження конструктивних дружніх зв’язків з Польщею, зокрема про співпрацю з польським містом, яке стало б для Звенигородки побратимом. Адже досвід європейської країни із значними показниками економічного розвитку стане корисним для нашого міста і району в цілому.

Подальші заходи відбулись у Водяниках, де пан Бартош Яблонський узяв участь в символічній церемонії перейменування вулиці на честь відомого польського письменника Станіслава Грудзинського. Попередньо рішення про перейменування вулиці прийнято на сесії депутатами сільської ради.

У місцевому Будинку культури урочисті заходи розпочалися з виконання гімну України та гімну Польщі творчим колективом районного Будинку культури та вокальною групою польської діаспори.

Перший радник Консульського відділу Посольства Республіки Польща у Києві пан Бартош Яблонський та голова правління Черкаської організації «Польський культурний центр імені Кароля Шимановського» Геннадій Лінєвич висловили вдячність керівникам району, села та місцевим жителям, що бережуть і шанують історію свого краю, пам’ятають і відроджують із небуття славні імена земляків.

Польські друзі ознайомилися із батьківщиною талановитого митця, відвідали урочище «Совин Яр», оглянули місцеві краєвиди, які ще тоді, у  XIX столітті, своєю особливою життєдайною енергетикою надихнули Станіслава Грудзинського на творчість.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора