Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Очільник області розповів про «доступні ліки» на Черкащині

Дата: 14.04.2017 09:42
Кількість переглядів: 573

Урядову програму «Доступні ліки» активно впроваджують на Черкащині. Натепер тут уже уклали договори з понад 120 суб’єктами господарювання, зокрема з розгалуженою аптечною мережею. Про це сказав очільник області на селекторній нараді під головуванням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Від початку квітня в Україні запрацювала нова урядова програма «Доступні ліки». Скористатися нею можуть пацієнти із серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою та діабетом ІІ типу. Саме ці категорії хворих за наявності рецепта від лікаря можуть отримати необхідні їм медикаменти безоплатно або ж придбати їх із незначною доплатою. Ідеться лише про препарати зі списку, затвердженого Кабміном.

– На виконання цієї програми Черкащина отримала з державного бюджету майже 16 млн грн, – зауважив голова ОДА Юрій Ткаченко. – Рішенням сесії обласної ради від 24 березня ці кошти вже розподілені на районні та міські ради. Загалом заплановано укладання договорів із близько 300 аптечними закладами. Напередодні в обласній лікарні я провів нараду з цього приводу. Спільно ми визначили проблемні моменти та як їх оперативно усунути.

Натепер в області перебувають на обліку 680478 осіб, хворих на серцево-судинні захворювання, ще 6855 – на бронхіальну астму, 46316 – на цукровий діабет ІІ типу.

Детальніше про програму «ДОСТУПНІ ЛІКИ»

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20170324_b.html

Перелік ліків, які пацієнти отримуватимуть безкоштовно за програмою «Доступні ліки»

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20170404_b.html

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора