Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Що таке безоплатна правова допомога та як її отримати?

Дата: 15.11.2016 09:44
Кількість переглядів: 715

Фото без описуПро це дізналися  члени громадської ради при райдержадміністрації на черговому засіданні, що відбулось 14 листопада.  Про основні завдання, функції та послуги, які надає «Звенигородське бюро правової допомоги» Смілянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, яке з 1 вересня 2016 року розпочало свою роботу, розповіла в.о.керівника Бюро Наталія Бондарчук.

Сьогодні надання безоплатної правової допомоги – соціальна програма Уряду України, що гарантує людям ефективний захист їхніх прав. Всі громадяни, що звернулися до бюро правової допомоги, мають право на безоплатну первинну правову допомогу. Наталія Володимирівна поінформувала присутніх про те, хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу. З 1 вересня до бюро правової допомоги звернулося більше 100 осіб, двом з них - призначено адвоката за рахунок держави.

На засіданні також підведено підсумки впровадження цього року у районі Громадського бюджету.  Звенигородка цього року долучилась до низки міст, де вже діє механізм бюджету спільної участі, коли певну суму виділяють на проекти, що їх пропонують самі мешканці. Адже такий крок допомагає вирішити локальні проблеми, які хвилюють жителів краю і підвищує їхню відповідальність. 20 тисяч гривень отримав   проект «Облаштування палати у  центральній районній лікарні для потреб ветеранів, учасників АТО та волонтерів». Автор  проекту Віктор Ткаченко доповів про використання коштів на його реалізацію та представив присутнім фотоматеріали.Фото без опису

Членами громадської ради одноголосно підтримано продовжити і в наступному році роботу  з впровадження  у районі Громадського бюджету та звернутися  з клопотанням до голови райдержадміністрації з проханням передбачити кошти і на 2017 рік щодо реалізації ідей жителів Звенигородщини.

Окрім того, на засіданні розглянуто питання щодо забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення, принципів формування тарифів на житлово-комунальні послуги, опалення, природний газ, електроенергію, водопостачання, а також урядових заходів із спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, підведено підсумки роботи громадської ради за 2016 рік та затверджено план роботи на І квартал 2017 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора