Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пряма мова . Юрій Ткаченко про актуальне

Дата: 13.07.2016 09:51
Кількість переглядів: 752

Юрій Ткаченко, голова Черкаської ОДА:

  •  >  про небезпечний вірус

На минулому тижні зафіксовано смерть п’яти тварин від вірусу Африканської чуми свиней у сільському господарстві «Джерело – Г», що на Тальнівщині. На це ми оперативно відреагували.  Нині вже вдалося локалізувати джерело спалаху. Водночас наші служби провели весь комплекс запобіжних заходів. У селі Лісове встановили трикілометрову «зону захисту», щоб унеможливити поширення вірусу. Там уже обліковують свинопоголів’я. На черзі – господарства Звенигородського, Тальнівського, Маньківського та Лисянського районів, що розташовані в радіусі 20 кілометрів від епізоотичного вогнища.

Тож закликаю: в разі загибелі або захворювання свиней – відразу повідомляйте про це управлінню ветеринарної медицини у своєму районі.

> про «бонуси» для об’єднаних громад

Пам’ятаю, коли ми проводили роз’яснювальну кампанію по районах щодо об'єднання територіальних громад, то в людей було багато страхів. Я неодноразово наголошував на одній із вигод для об’єднавців – додатковий ресурс від держави на розвиток. І якраз ті громади, які не побоялися і стали першопрохідцями, нині бачать це на практиці.

Комісія при Мінрегіонбуді України вже погодила десять інфраструктурних проектів Білозірської громади та два Єрківської. На підході погодження ще шести проектних заявок від Білозірської ОТГ. Приміром, білозірчани матимуть 7,3 млн грн на оновлення матеріально-технічної бази свого комунального підприємства, реконструкцію мереж вуличного освітлення та капітальний ремонт вулиць. Водночас Мокрокалигірська тергромада готує 14 проектних заявок на 4,1 млн грн.

Нагадаю, цього року держава передбачила понад мільярд гривень субвенції на розвиток інфраструктури в об’єднаних громадах. Наші три об’єднані громади-першопрохідці загалом отримають майже 13 млн грн.

> про нові можливості для бізнесу

У лютому я був у Посольстві Польщі на презентації українсько-польського проекту. І дуже приємно, що саме нашу область обрали для участі в ньому разом із ще шістьома.

Цей проект розрахований на 1,5 року. Разом із нашими польськими колегами створюватимемо в нас Центр розвитку підприємництва. Отримаємо експертну й фінансову підтримку. Йдеться орієнтовно про 100 тисяч євро.

Тобто польська сторона навчатиме наших підприємців, як працювати на ринках Євросоюзу, як отримати кредитування європейських банків, як залучати інвестиції тощо. Це все дуже важливо і для нашої країни, яка обрала європейський шлях розвитку. І для наших підприємців, аби вони були справді конкурентоспроможними.

Додам, що нині ми маємо щомісяця приблизно +27 % освоєних капітальних інвестицій, як рівняти до минулорічних показників. І ця тенденція радує. Чому інвестиції важливі? Тому що від них залежить розвиток наших сіл і міст. Інвестиції – це якраз робочі місця, зарплати й податки. До речі, зараз ми з підприємцями обговорюємо ще один механізм задля продуктивної співпраці та результату – створення Агенції регіонального розвитку Черкаської області. Детальніше про неї розповім згодом. 

    За інформацією  прес - служби  ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора