Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Президент впевнений, що українці підтримають на референдумі вступ до НАТО та членство в ЄС

Дата: 01.12.2017 17:13
Кількість переглядів: 681

Президент Петро Порошенко твердо переконаний, що український народ підтримає питання про вступ України до НАТО та членство у Євросоюзі на референдумі.

«Зараз ми твердо тримаємо курс на євроатлантичну інтеграцію і навіть не сумнівайтеся, що вже в дуже скорому досяжному майбутньому в Україні точно пройдуть референдуми – референдум і про вступ до НАТО, і я переконаний, що народ України підтримає таку мою ініціативу, і про членство в Євросоюзі», – заявив Глава держави під час виступу на урочистостях з нагоди Дня працівників прокуратури.

На думку Петра Порошенка, підтримка буде такою ж, як і під час референдуму 1 грудня 1991 року у питанні визнання незалежності України. «Наголошую – результати голосування будуть такими ж переконливо позитивними, як вже вписаний в аннали історії референдум про незалежність України», – сказав він.

Президент нагадав, що 26 років тому цього дня весь український народ сказав багатоголосе «так» державній самостійності своєї Вітчизни. За цей час Українська держава прожила дуже непростий період, констатував він. Однак, з часом народ України переконався у правильності того вибору.

«Життя все розставило по своїх місцях і тепер вже будь-яке опитування демонструє, що далеко за 90% українців твердо переконані в правильності історичного вибору, зробленого голосуванням 1 грудня. Особливо ж згуртували нас, українців, як націю, утвердили у власній силі і власній правоті найновіші роки нашої історії, починаючи з 2014 року і по сьогодні», – підкреслив Глава держави.

За його словами, зараз вже є всі підстави вважати і вірити, що найгірше позаду – в Україні створено нову армію, яка мужньо боронить країну від зазіхань російського агресора, впроваджуються реформи, підписано і ратифіковано Угоду про асоціацію з ЄС та запроваджено безвізовий режим. «Україна отримала – не просто отримала, а виборола – безвізовий режим для нашої 45-мільйонної нації, почала нарешті діяти ратифікована Угода про асоціацію з ЄС. Бо саме 1 грудня, після побиття студентів 29 листопада 2013 року, мільйони українців вийшли на майдани дуже добре організовано для того, щоб вимагати європейського майбутнього для своєї держави і захистити право України повернутися в родину європейських народів», – зазначив Петро Порошенко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора