Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Що таке електронні сервіси Міністерства Юстиції України, та як і де ними скористатися?

Дата: 15.08.2017 10:05
Кількість переглядів: 585

Електронні сервіси Міністерства Юстиції України впровадженні з метою полегшення громадянам доступу до державних реєстрів Міністерства Юстиції України, та дозволяють :

- Отримання документів з державних реєстрів Міністерства юстиції України в режимі on-line

- Реєстраційні дії у державних реєстрах України в електронному вигляді

- Пошук інформації у державних реєстрах України

- Користування електронними системами звітності для тих осіб, які здійснюють спеціалізовану професійну діяльність

- Посилання на різні інформаційні джерела

- Пошук законодавчих документів, шаблонів (зразків) документів

- Участь в електронних торгах арештованим майном

Для того, щоб скористатися сервісами Мінюсту потрібно зайти на офіційний сайт « Кабінет електронних сервісів» за посиланням  https://kap.minjust.gov.ua/ та вибрати необхідний розділ : Державні реєстри; Державна реєстрація актів цивільного стану; Прийом громадян за допомогою відео зв’язку; Реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб підприємців; Діяльність арбітражних керуючих; Інформаційні системи; Електронний суд; Електронний цифровий підпис; Всі послуги;

Наприклад, зайшовши в розділ «Державна реєстрація актів цивільного стану» можна записатися на прийом до відділу ДРАЦС (Державної реєстрації актів цивільного стану) у своєму місті, районі, задати питання в онлайн режимі, подати заяви на реєстрацію актів цивільного стану.

Вхід до кабінету веб - порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» можна здійснити ввівши у відповідне поле логін та пароль. Для цього, особа, яка вперше заходить на веб - портал, здійснює первинну реєстрацію, де вказує свої особисті дані ( прізвище, ім’я, по-батькові, адресу електронної пошти).

Після реєстрації та здійснення входу до кабінету необхідно вибрати розділ, який відповідає тому питанню, яке ви хочете вирішити у відділі ДРАЦС.

Детальніше дізнатися про роботу сервісів Міністерства Юстиції України та отримати роз’яснення з даного питання можна звернувшись до відділу «Звенигородське бюро правової допомоги» за адресою: м. Звенигородка,     пров. Віктора Погорілого, 1, 2-й поверх, р.т. 2-14-98


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора