Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Черкащині торік легалізували більше 7,5 тисяч робочих місць

Дата: 29.05.2018 10:13
Кількість переглядів: 573

Протягом минулого року в області вдалося легалізувати 7 656 робочих місць. У результаті – сума надходжень єдиного внеску сягнула більше 12 млн грн. Про це повідомив перший заступник голови ОДА Віталій Коваль у ході засідання міжвідомчої робочої групи щодо підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати. Розширене засідання відбулось за участі представників Пенсійного фонду України, Державної служби України з питань праці, а також фахівців відповідних структур на місцях.

Активізація роботи з виявлення фактів використання праці неоформлених працівників, порушень законодавства про працю, дотримання страхувальниками Закону про мінімальну заробітну плату, покращення взаємодії на місцях – про це йшлося  під час робочої зустрічі.

Віталій Коваль зауважив, що в січні минулого  року зафіксували понад 15 тисяч застрахованих осіб, яким за умови повного робочого місяця та робочого часу роботодавці виплачували нижчу встановленого розміру зарплатню:

– Рік роботи міжвідомчої робочої групи, координація спільних дій органів Пенсійного фонду, фіскальної служби та Держпраці, робота місцевих органів влади в області дали змогу скоротити кількість таких осіб на майже 10 тисяч. Відтак, уже на кінець року 10 тисячам працівників підвищили заробітну плату в межах встановленої Законом та вищу.

Питання легалізації зайнятості населення – серед пріоритетних нині, сказав перший заступник. Від цього, між іншим, залежить і наповнення місцевих бюджетів. За словами посадовця, важливою в цій роботі є співпраця всіх органів – як влади та контролюючих структур, так і самих роботодавців.

Про офіційне оформлення трудових відносин, дотримання роботодавцями законодавства про працю, сплату страхових внесків інформували керівник Пенсійного фонду України в Черкаській області Світлана Зінник, також директор фінансово-економічного департаменту Пенсійного фонду України Тетяна Король, заступниця директора департаменту з питань праці – начальник відділу з питань трудових відносин Державної служби України з питань праці Олена Коновалова та ін.

Довідково:

На Черкащині міжвідомча робоча група з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати створена відповідним розпорядженням ОДА від 24 січня 2017. Мета міжвідомчої робочої групи – забезпечити практичну реалізацію Урядових рішень щодо підвищення мінімальної заробітної палати з 1 січня 2017 року до 3200 грн, а на сьогодні – 3723 грн.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора