Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ніч у музеї - 2016

Дата: 19.05.2016 10:22
Кількість переглядів: 874

Фото без описуЧетвертий рік Звенигородський районний краєзнавчий музей ім. Т.Г.Шевченка долучається до Міжнародної акції «Ніч Музеїв» з нагоди Міжнародного дня музеїв.

 Програма була досить насичена. Це і традиційні виставки дитячої творчості Звенигородської художньої школи на чолі з педагогічним колективом, виставка - продаж виробів декоративної творчості майстрині Н.Поліщук, виступи художньої самодіяльності на зеленій галявині, приготування кулешу, смаження картоплі та частування учасників дійства,  також виставка - продаж та презентація виробів учнів Звенигородського центру підготовки і перепідготовки робітничих кадрів.

З новинок – була експозиція бойового спорядження, яку організував Олег Голуб. Досхочу дітлахи і дорослі  фотографувалися та мали змогу відчути вагу бойових шаблюк,  оживити звучання  козацького тулумбасу.  Далі все перемістилось на імпровізовану сцену, де музейники приймали вітання від гостей заходу та колег, провели урочисту частину заходу,  присвячену «Героїці краю». З вітальними слова звернулись до присутніх голова районної організації ветеранів війни та праці П.Г. Уманець, депутат обласної ради п’ятьох скликань О.А. Озірний,  депутати районної ради С.М.Лебединець, Р.О.Комар, О.П.Голуб. Звучали художні номери у виконанні учасників художньої самодіяльності Вільховецького СБК, солістки районного Будинку культури Л.Кононенко, солістки УВП  УТОС  Г. Левченко, поетеси Л.Різник. Вшановуючи пам'ять тих, хто боровся за волю та незалежність України ще козачої доби, поліг в боях Другої світової війни, війни в Афганістані і нинішньої неоголошеної війни на  сході України - салютували в небо з козацької гармати  козаки ГО “Козачанський курінь Вільного козацтва” на чолі з отаманом Олегом Голубом.  Скільки захвату було від того пострілу серед дитячої та дорослої аудиторії цьогорічного феєричного дійства – не передати. А потім, не дивлячись на дощову холодну погоду, - учасники дійства до пізньої ночі  слухали музичні вітання від Черкаського молодіжного гурту  «4 Men in the Boat».  Отримавши  незабутні враження і  музейний екстрим  від парасолькової вечірньої екскурсії, перейшли до нічної екскурсії в залах музею, яку провів  науковий співробітник С.Лячинський.

Висловлюємо щиру вдячність за співпрацю всім, хто допомагав реалізовувати цей мистецький проект: С.Куликову, О.Озірному, О.Голубу, О.Бойку, М.Кобеняку, Ю.Письменній, Л.Байрак,  Н.Писар, Л.Власенко,  Н.Кульбаченко, Г.Фесенко, С.Наріжній. Організатори акції сподіваються, що Звенигородчани та гості зацікавляться історією свого краю  і будуть частіше навідуватися у музеї.

                                                                        Директор Звенигородського краєзнавчого музею Олена Наріжна

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора