Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Звенигородщині відзначили 74-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 10.05.2019 10:26
Кількість переглядів: 1045

Фото без описуВшанування вагомого внеску українських воїнів в загальну перемогу Антигітлерівської коаліції, засвідчення високої поваги до всіх борців проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих героїв, жертв війни, про десятки мільйонів відданих життів заради миру на землі – святий обов’язок усіх поколінь.

9 травня у Звенигородці традиційно заходи розпочалися з урочистої ходи, на яку прийшли звенигородчани, ветерани Другої світової війни, військові, представники органів влади, громадських організацій та молодь.

Під звуки духового оркестру хода рушила від пам’ятного знака Т-34 до Пагорба Слави, де відбувся мітинг.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам'ять всіх захисників та поклали квіти до пам'ятних знаків меморіалу звенигородчанам та визволителям міста, які загинули під час Другої світової війни.

Заходи продовжив святковий концерт у Парку відпочинку.

У Другій світовій війні Україні випала героїчна і разом з тим трагічна роль.

Україна зробила значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками Німеччини. Ціною цього стали надзвичайні втрати українців і громадян України інших національностей упродовж 1939–1945 років. Найтяжчі – демографічні, які оцінюють у 8–10 мільйонів осіб.

Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями Об’єднані Нації. Не забуваємо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука того, що в майбутньому подібна трагедія не повториться.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора