Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Держкомтелерадіо оголошує прийом заявок для участі в конкурсі на здобуття щорічної премії Президента України «Українська книжка року»

Дата: 15.08.2017 10:49
Кількість переглядів: 427

Фото без описуЗаявка на участь в конкурсі відповідно до Положення про щорічну премію Президента України «Українська книжка року», затвердженого Указом Президента України від 16 грудня 2009 року № 1058, подається Держкомтелерадіо до 15 листопада 2017 року разом із виданням і повинна містити інформацію про видання, що висувається на здобуття премії, автора (співавторів) виданого твору, видавництво або видавничу організацію, рік видання, тираж, обґрунтування висунення видання на здобуття премії, анотацію на видання.

Премія присуджується в таких номінаціях:

за видатні досягнення у галузі художньої літератури – книжковому виданню творів класичної або сучасної української прози, поезії, українських перекладів художньої літератури;

за вагомий внесок у розвиток українознавства – книжковому виданню творів, які формують знання про Україну, її народ, історію, культуру, науку, довідковому, енциклопедичному, краєзнавчому або картографічному виданню, виданню іншого твору україністики;

за сприяння у вихованні підростаючого покоління – книжковому виданню творів дитячої літератури, посібнику або підручнику для дошкільників, учнів чи студентів.

Висунення видань на здобуття премії здійснюється з дотриманням законодавства про інтелектуальну власність.

На здобуття премії висуваються книжкові видання українською мовою, видані в Україні протягом останніх трьох років, але не пізніш як за півроку до їх висунення на здобуття премії.

Видання, висунуті на здобуття премії, повинні бути довершеними за змістом та мати високий естетичний, художній, поліграфічний рівень.

Заявку та два примірники видання  з приміткою «Щорічна премія Президента України «Українська книжка року» просимо надсилати до Держкомтелерадіо за адресою: 01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2.

Контактний телефон : 278-87-56

За інформацією Держкомтелерадіо України

Зобов'язання України щодо створення ефективної системи контролю державної допомоги суб'єктам господарювання, за зразком системи, яка існує у Європейському Союзі, передбачені низкою міжнародних угод

Найбільш чіткі вимоги до такої системи встановлено у статтях 262 – 267 Частини 2 "Державна допомога" Глави 10 "Конкуренція" Розділу IV "Торгівля і питання, пов’язані з торгівлею" Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Зазначені вимоги стосуються:

- впровадження основних принципів ЄС у сфері державної допомоги;

- забезпечення інституційної спроможності незалежного органу з питань державної допомоги;

- розроблення підзаконних нормативно-правових актів з питань державної допомоги суб'єктам господарювання з урахуванням первинного та вторинного законодавства ЄС, судової практики Суду ЄС, рамковими положеннями, керівними принципами та іншими чинними адміністративними актами Європейського Союзу;

- забезпечення прозорості.

Відповідно до вимог Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, для впровадження національної системи контролю державної допомоги Україна має:

1) протягом трьох років з дати набрання чинності Угодою – прийняти національне законодавство про державну допомогу та забезпечити функціонування незалежного органу, який матиме відповідні повноваження;

2) протягом п’яти років з дати набрання чинності Угодою – створити повний реєстр схем державної допомоги;

3) привести ці схеми допомоги у відповідність до критеріїв, визначених у статтях 262 та 264 цієї Угоди протягом строку не більше ніж сім років з дати набрання чинності Угодою;

4) протягом перших п’яти років після набрання чинності Угодою, будь-яка державна допомога, надана Україною, має оцінюватись за правилами, ідентичними правилам Європейського Союзу щодо країн зі складною соціально-економічною ситуацією.

Законом України "Про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони" Угоду про асоціацію між Україною та ЄС ратифіковано.

1 липня 2014 року Верховною Радою України прийнято Закон України № 1555-VII "Про державну допомогу суб’єктам господарювання", розроблений Антимонопольним комітетом України з урахуванням зобов'язань, визначених Угодою про асоціацію між Україною та ЄС. Зазначений Закон набере чинності у повному обсязі 2 серпня 2017.

Відповідно до статті 8 Закону України "Про державну допомогу суб'єктам господарювання" Уповноваженим органом з питань державної допомоги визначено Антимонопольний комітет України.

До повноважень Антимонопольного комітету України як Уповноваженого органу з питань державної допомоги, зокрема, належать:

- нормативне забезпечення здійснення контролю та моніторингу державної допомоги;

- отримання та розгляд повідомлень про нову державну допомогу;

- визначення належності до державної допомоги заходів з підтримки суб'єктів господарювання, оцінювання допустимості державної допомоги для конкуренції;

- збирання інформації про заходи з підтримки суб'єктів господарювання;

- надання обов'язкових для розгляду рекомендацій про внесення змін до умов надання державної допомоги, а також роз'яснень з питань державної допомоги;

- прийняття рішень про тимчасове або повне припинення надання незаконної державної допомоги та її повернення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора