Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Ше.Fest» - «Твоя країна! Твоя боротьба!»

Дата: 14.08.2017 11:02
Кількість переглядів: 937

Фото без описуПід таким гаслом цими вихідними, 12 - 13 серпня, вже вчетверте у рідному селі Кобзаря – Моринцях відбувся Всеукраїнський молодіжний фестиваль Тараса Шевченка «Ше.Fest», приурочений 100-річчю української боротьби, яку ще задовго передбачив Пророк.

- Ми раді вітати вас на Тарасовій землі, - звернувся до учасників та організаторів заходу під час його урочистого відкриття на "Просвітницькій галявині" голова райдержадміністрації Василь Довбуш. – Приємно, що сьогодні молоді люди не байдужі до історії рідного краю, дбають про майбутнє, зберігають та відроджують історичні цінності нашого народу. Сьогоднішній захід присвячений 100-річчю української революції.  Особливо актуально це звучить з огляду на те, що Звенигородщина в добу революції відіграла важливу роль в розгортанні боротьби за українську державність, адже саме тут зародилось Вільне Козацтво. «Ше.Fest» об’єднує нас у прагненні жити у незалежній країні, про яку мріяли не одне покоління наших земляків, він спонукає нас бути єдиною родиною, Українцями з великої літери.

Організатор та співзасновник фестивалю Юлія Капшученко-Шумейко та сільський голова с. Моринці Євген Штанько також з вітальним словом звернулись до присутніх, побажали їм цікаво, творчо відпочити та духовно збагатитися.

Традиційно в рамках фестивалю «Ше.Fest» діяли: музична сцена, просвітницька, художня та дитяча галявини, майстер-класи, екскурсії, ярмарок майстрів і ще ціла низка художніх дійств.

У події взяли участь провідні українські музичні гурти, знані поети, письменники, художники та інші митці. На фестивалі було представлено різножанрові композиції на вірші Тараса Шевченка.

Всеукраїнський фестиваль «Ше.Fest» відбувся за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Черкаської обласної державної адміністрації, місцевої влади, організований Мегамаршем вишиванок, Всеукраїнською громадською організацією «Сокіл»,  Молодим народним рухом та ін.

Організатори прагнули показати Тараса Шевченка - модним і актуальним, так само, як і його творчість.

Цьогорічні благодійні кошти фестивалю спрямують на допомогу багатодітній сім'ї загиблого учасника АТО.

Незважаючи на те, що це молодіжний фестиваль, захід зібрав широку аудиторію гостей від наймолодших до  людей похилого віку. На це свято з’їхалися не тільки жителі нашого, сусідніх  районів, а й інших областей України. Програма фестивалю була цікава всім – а це результат злагодженої роботи команди «Ше.Festy», організаторів і координаторів, благодійників і спонсорів і всіх, хто долучився до цієї справи.

Окремо хочеться відзначити молодого і енергійного сільського голову Моринської громади Євгена Штанька, який зміг об’єднати навколо себе громаду, активістів, людей, які люблять свою землю, шанують пам’ять предків та дбають про нащадків. Адже значна частина робіт з організації даного проекту лягла на плечі земляків Тараса: потрібно було облаштувати місця для проведення локацій, провести благоустрій, та й взагалі надавати всіляку підтримку команді «ШЕ.Fеsty».

Сільський голова Євген Штанько висловлює щиру вдячність керівнику ТОВ НВФ «Урожай» Олегу Васецькому, а також директору «Батьківщина Шевченка» філії ТОВ НВФ «Урожай» Василю Щербатюку за допомогу у проведенні благоустрою населеного пункту та організації проведення фестивалю. Окрему подяку він висловлює підприємцям за розуміння та виконання рішення виконавчого комітету Моринської сільської ради про заборону продажу алкогольних напоїв на території населеного пункту. 

Фото без опису
Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора