Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У районі впроваджується Урядова програма “Доступні ліки”

Дата: 19.04.2017 11:09
Кількість переглядів: 756

Фото без опису19 квітня під час наради, яку провів заступник голови райдержадміністрації Руслан Каюк із представниками фінансового управління райдержадміністрації, Звенигородського районного центру первинної медико-санітарної допомоги,  аптечних закладів міста, розглянуто питання реалізації у районі Урядової програми «Доступні ліки».

Ця програма передбачає забезпечення кожного громадянина України необхідними лікарськими засобами, які покращать якість його життя, зможуть запобігти виникненню ускладнень та передчасної смертності. Програма «Доступні ліки» надає можливість кожному українцю отримати безкоштовно, або з незначною доплатою ліки за трьома категоріями:

- серцево-судинні захворювання;

– бронхіальна астма;

– цукровий діабет 2 типу.

Звенигородському центру первинної медико-санітарної допомоги у рамках Урядової програми «Доступні ліки» надано субвенцію з державного бюджету на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань в сумі 570 тис. 61 грн.

Фото без описуЗаступник голови райдержадміністрації Руслан Каюк зазначив, що Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час селекторної наради з головами облдержадміністрацій  запевнив, що фінансовий ресурс, при необхідності, на відповідну програму буде збільшено.

Головний лікар  Звенигородського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Галина Радьога повідомила, що ті аптеки, які братимуть участь в програмі «Доступні ліки», забезпечуються спеціальною наклейкою, щоб пацієнт бачив, в яку аптеку звертатись з рецептом. Без рецепта отримати ліки за програмою «Доступні ліки» не можливо. Відпуск лікарських засобів здійснюється на підставі рецептів, виписаних закладами охорони здоров’я за місцем надання медичної допомоги пацієнту. Строк дії рецепта становить 30 календарних днів з моменту його виписки і отримати ліки можна буде в зручний для пацієнта день. Держава компенсує вартість лікарського засобу за найнижчою ціною, який подав заявку на участь в програмі «Доступні ліки». Саме такий препарат пацієнт отримує безкоштовно. Препарат, ціна на який не перевищує граничну оптово-відпускну ціну, пацієнт може отримати доплативши лише різницю між розміром відшкодування за упаковку та фактичною ціною препарата.

Наразі у районі триває робота з укладення договорів з аптечними закладами про відшкодування витрат, понесених у зв'язку з відпуском лікарських засобів, вартість яких повністю чи частково відшкодовуються.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора