Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Армія – це школа мужності», – Костянтин Омаргалієв про строкову службу в ЗСУ

Дата: 08.11.2018 11:11
Кількість переглядів: 743

Фото без описуПризовна кампанія у розпалі на Черкащині. Вже відправили на строкову службу майже 500 черкащан із семисот призовників від області.

Наступні відправки до ЗСУ та інших формувань розпочнуться з 20 листопада. Про осінню призовну кампанію, набір на службу за контрактом та покращення забезпечення говорили сьогодні під час прес-конференції за головування заступника голови облдержадміністрації Костянтина Омаргалієва.

– Армія – це школа життя та мужності, – зауважує посадовець. – Вона привчає до дисципліни. Тут юнаків та дівчат, а таких бажаючих нести військову службу все більше, навчають насамперед полюбити зброю, використовувати її. Всі ми маємо консолідуватися, аби відбити імовірну агресію. Втім маємо бути навченими для цього. І такі навички та вміння дають в армії: як тримати зброю в руках, як захищати свій дім, свою батьківщину.

Нині найкращі показники з набору на строкову службу демонструють Городищина, Драбівщина, Катеринопільщина, Христинівщина, Чигиринщина. Вони майже завершили відбір і комплектування команд молодого поповнення на понад 90 %. Найгірша ситуація у Монастирищенському (40% виконання), Маньківському (55%), Черкаському об’єднананому військовому комісаріаті (51%), Жашківському (60 %), Канівському (61%) та Шполянському (66%) районах, каже обласний військовий комісар Євгеній Курбет. Решта, за його словами, має понад 70 % виконання.

– Призовники, які проходитимуть строкову військову службу, до Операції об’єднаних сил не залучатимуть, – відзначає військовий комісар. – У кого з призовників були страх чи сумніви, то не варто ухилятися. Приходьте військових комісаріатів та проходьте строкову службу, аби стати справжнім чоловіком, захисником своєї батьківщини. Зауважу, через ухиляння від служби, призовникам загрожує адміністративна чи кримінальна відповідальність. Водночас, окрім строкової служби, в області триває набір на службу за контрактом. За планом Генерального штабу України, від Черкащини набираємо понад 1000 осіб. Зараз вже призвано понад 750 осіб. Це – 65 % від плану. Є всі сподівання, що виконаємо на 90-100 %.

Серед кращих Кам’янський, Черкаський об’єднаний військовий комісаріат, Христинівський. Тут виконали завдання на понад 90%. Найгірші результати мають Чорнобаївщина, Лисянщина та Жашківщина.

Водночас, з наступного року значно зросте грошове забезпечення та надбавки для військовослужбовців. Загалом до 40 %. Тепер мінімальна заробітна плата для рядового солдата, який служить за контрактом зросте з 7 до 10 тисяч гривень. Запроваджується компенсація за винаймання житла для солдат-сержантів військової служби за контрактом. Вона буде в межах 3-3,5 тис. грн.

Також покращується харчування військовослужбовців. Попередньо апробували нове меню у навчальних частинах, військових коледжах. З цього місяця переходять на нього й бойові військові частини. До 2020 року його запровадять в усіх військових формуваннях. Тепер перелік страв нараховуватиме до 350 найменувань, а боєць зможе обирати меню на свій смак. Сухі пайки укомплектовуватимуть за стандартами НАТО.

Військовий комісар Євген Курбет додав, що з наступного року, відповідно до рішення Ради національної безпеки України, військові комісаріати реформують у територіальні центри військово-соціальної підтримки та рекрутингу.

– Роботу в такому форматі вже апробували у Чернігові, Дніпрі, Одесі, Рівному, а з наступного року її запровадять в усіх областях України, – наголосив він. – Змінюється штабна структура, будуть створені вербувальні підрозділи, які працюватимуть за західним стандартом широкої рекламної агітаційної роботи та ін.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора