Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПОШАНУВАЛИ МЕДИЧНИХ СЕСТРИЧОК

Дата: 13.05.2017 11:16
Кількість переглядів: 697

Фото без опису«Сестричка, допоможи …» , -   як часто ми чуємо ці слова в час недуги. І біжить  медична сестра до ліжка хворого  зробити  рятівну ін’єкцію, дати ковточок  водички  чи просто  підтримати  словом,  сісти біля ліжка та вислухати. 

Саме тендітні жінки-медсестрички денно чатують наше здоров’я, виконуючи призначення лікаря, спостерігають за його станом.

Як живеться  їм  після виходу на заслужений відпочинок на схилі літ ?  Представники районних організацій Товариства Червоного Хреста та  ветеранської організації  відвідали  заслужених  берегинь здоров’я вдома у Всесвітній день медичної сестри. Фото без описуКому із них уже за дев’яносто, хто молодший - скільки спогадів, розповідей про  нелегке життя в юності та молодості, певну віддушину в зрілий час. Адже через брак медичних кадрів  тяжко працювали в лікарнях та поліклініках, практично в особистий час  проводили  подвірні обходи з профілактики  захворювань, заготовляли  дрова - фактично пеньки та лісовий непотріб -  для опалення  приміщень.   Та ще багато чого!

По-різному живуть  зараз наші  пенсіонери-медики. Але  сьогодні ніхто із них не скаржився – живуть оптимістично, у міру сил господарюють, радіють дітям-онукам, весняному сонечку. Просять лише миру в державі, адже гинуть молоді люди, покидають чи втрачають рідні домівки   безневинні  люди.

Шанованих  ветеранів привітали  також з Днем матері та Міжнародним днем сім’ї, побажали  тепла та достатку,  творчого активного довголіття. Наші любі, живіть довго та щасливо!

Алла Мартиненко, голова міської організації ветеранів війни та праці, член правління районної організації Червоного Хреста

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора