Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Вінок Кобзареві»

Дата: 29.05.2018 11:21
Кількість переглядів: 1283

Фото без описуОбласне літературно-мистецьке свято “Вінок Кобзареві» відбулось у Звенигородці 26 травня у міському парку відпочинку.

В урочистому відкритті свята узяли участь завідувач відділу народної творчості обласного центру народної творчості Наталія Янакова, заступник голови райдержадміністрації Руслан Каюк, міський голова м.Звенигородки Олександр Саєнко, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Лілія Іщенко.

- Це свято вже традиційно ми проводимо щорічно у чудові травневі дні саме на Шевченковій Звенигородщині, - звернувся до учасників заходу заступник голови райдержадміністрації Руслан Каюк. Він відзначив, що цього дня ми не лише  вшановуємо пам'ять великого Кобзаря, а й демонструємо свою повагу і любов до творчості Генія українського народу. Пророче Шевченкове слово актуальне і сьогодні: воно вчить, надихає, об’єднує українців і всіх вільних людей по всьому світу у боротьбі за свободу та гідність.

- Найкращим вшануванням генія буде Україна - вільна, соборна, демократична європейська держава, яку він виборював кожним своїм рядком, яку наш народ сьогодні виборює у протистоянні з агресором, - наголосив Руслан Якович та вручив відзнаки Президента України "За гуманітарну участь в антитерористичній операції". Відзнаками нагороджено Олега Баглая, Анатолія Проценка, Василя Карп’юка.

Для Звенигородки цей день став особливим, ще й тому, що вона відзначила свій день народження – 624 річницю з дня першої писемної згадки про місто. Тож Руслан Якович привітав жителів міста зі святом, побажав їм добробуту та злагоди у родинах, а місту – розвитку і процвітання.

Колективи і окремі виконавці Звенигородського, Тальнівського, Лисянського, Городищенського, Катеринопільського, Драбівського районів та м. Ватутіне дарували присутнім святковий настрій. Складовою свята була цікава виставка декоративно-прикладного мистецтва.

Грамотами та подяками нагороджено кращі колективи області та учасників  обласного літературно-мистецького свята “Вінок Кобзареві».

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора