Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Україна пам’ятає. Світ визнає»

Дата: 27.11.2017 11:22
Кількість переглядів: 1301

Фото без описуЖалобні заходи 24 листопада у Звенигородці традиційно розпочалися з траурної ходи до пам'ятника жертвам голодоморів на міському  кладовищі, де відбувся мітинг – реквієм.

Віддати данину пам’яті та запалити свічку за душі невинно загиблих прийшли керівники міста та району, усі небайдужі до цієї страшної трагедії.

- Голодомор був спеціально спланованою і ретельно замаскованою каральною операцією. Адже Україна стояла на заваді створення тоталітарної комуністичної імперії, - в своїй промові до присутніх звернувся міський голова Олександр Саєнко. - За даними науковців, найбільше постраждали лісостепові регіони України із давніми козацькими традиціями та потужним національним рухом під час Української революції 1917-1921 років - Полтавщина, Черкащина, Кіровоградщина, Київщина, Поділля. У цих регіонах в окремих районах упродовж 1933 року вимерло понад половину населення.

Отець Віктор та отець Мар'ян  Української Православної Церкви Київського Патріархату провели поминальну панахиду.

Хвилиною мовчання та в скорботному доземному уклоні схилили голови присутні, щоб віддати данину пам'яті загиблим в той страшний для України час.

Учасники мітингу пом’янули хлібом всіх невинно убієнних жертв голодоморів в Україні та поклали до святого місця - пам’ятника траурні вінки, квіти, запалені свічки і лампадки. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора