Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Творчі перемоги та успіхи вихованців Звенигородської дитячої художньої школи

Дата: 25.01.2018 11:33
Кількість переглядів: 1811

Лауреату щорічної обласної премії імені Данила Нарбута, учениці Звенигородської дитячої художньої школи Вікторії Середі за роботу «Молода господиня» 24 січня голова райдержадміністрації Василь Довбуш за дорученням голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка вручив диплом та сертифікат на 750 грн.

Завітавши до закладу, голова райдержадміністрації Василь Довбуш вручив заслужені нагороди Вікторії Середі, а також привітав усіх юних художників та їхніх наставників зі значними перемогами.

Під час виступу керівник району акцентував увагу на тому, що художня школа є гордістю нашого району. Він подякував усім педагогам, які тут працюють, за вагомий внесок в естетичне виховання дітей, розвиток і популяризацію образотворчого мистецтва, активну участь у культурно-мистецькому житті району. 

- Ви наша гордість, - звернувся до талановитих вихованців школи Василь Довбуш, - і від вас залежить доля Шевченкового краю. Саме ви - творчі обдаровані люди - духовно збагачуєте цей світ.

Як повідомила директор  художної школи Людмила Власенко, початок нового 2018 року для Звенигородської дитячої художньої школи ознаменувався значними подіями. Вихованці школи мають багато творчих перемог та успіхів.

VI Всеукраїнський дитячо-юнацький конкурс образотворчого мистецтва «Козацькому роду нема переводу» (м.Дніпро)

Конкурс проводився з метою виховання у молоді національної свідомості через відтворення героїчного минулого, примноження здобутків духовної скарбниці народу та її сьогодення. Організатори конкурсу вважають своїм завданням підтримку обдарованої молоді в сфері підготовки майбутньої творчої еліти України.

Цього року на участь у конкурсі з 300 надісланих робіт відібрали 220 найкращих. Вони і сформували виставку. Твори виконані вихованцями різних художніх шкіл та шкіл мистецтв України.

Переможці конкурсу нагороджені  дипломами.  Номінація живопис ІІ вікова категорія:  I місце - Середа Вікторія (викл. Рябіш Н.Д.). ІІІ місце -  Струк Людмила. (викл. Власенко Л.І.) Номінація графіка І вікова категорія:   ІІІ місце -  Кравчук Богдана (викл. Власенко Л.І.).

Премія ім. Данила Нарбута

В м.Черкаси в краєзнавчому музеї ім. Т.Г.Шевченка відбулася щорічна виставка з образотворчого мистецтва. Із понад 600 дитячих робіт, представлених на виставці, обрали 15 кандидатів на премію ім. Данила Нарбута. Серед них учні Звенигородської ДХШ: Калюжна Юлія, Носацька Олена, Середа Вікторія.

Окрім традиційного зображення сторінок життя Кобзаря, образів його поетичних і літературних героїв, українського історичного побуту, розкрито тему визвольної боротьби українського народу, історичних подій минулого та сучасного України. За результатами конкурсної комісії визначено переможців. ІІІ місце  (грошова винагорода -750 грн) отримала  Середа Вікторія  (викл. Рябіш Н.Д.).

Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку «Рідна країна – безпечна країна: Як треба поводитися на дорогах!»

Визначено переможців обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Рідна країна – безпечна країна: Як треба поводитися на дорогах!». За вимогами конкурсу, діти віком від 7 до 12 років мали намалювати малюнок, де у будь-який спосіб відображені правила дорожнього руху. На адресу організаційного комітету надійшло 184 роботи від 180 учасників.

Переможцями обласного етапу конкурсу стали учні школи:

І місце – Черненко Софія Вікторівна, 10 років (викл. Власенко Л.І.);

ІІ місце – Бойко Наталія, 8 років (викл. Лаврінченко А.П.).

VII  Всеукраїнський дитячий конкурс пейзажу «Мій рідний край»

 У Вінниці відбувся VII Всеукраїнський дитячий конкурс пейзажу «Мій рідний край». В конкурсі взяли участь 800 юних художників із 19 областей України віком від 8 до 16 років.

У своїх творчих роботах діти відобразили краєвиди та   визначні  місця   міст,  містечок і сіл, у яких вони  народилися і проживають. Роботи дітьми виконані  у  різних техніках.

В ході перегляду було відмічено багато креативних, цікавих малюнків, виконаних на високому рівні, що заслуговують на окрему відзнаку, автори яких не стали дипломантами конкурсу (враховуючи обмежену кількість призових місць). Тому, оргкомітетом було прийнято рішення створити каталог кращих творчих робіт VII-го Всеукраїнського дитячого конкурсу пейзажу «Мій рідний край», а їх авторів відзначити іменними подяками.

 Відрадним стало те, що робота Мариненко Ольги (викл. Лаврінченко А.П.)   здобула перемогу й увійшла до каталогу кращих робіт .

Всеукраїнський конкурс дитячих малюнків
«Щаслива дитина — квітуча Україна»

У галереї «Єлисаветград», що в Кропивницькому, добіг фіналу конкурс дитячого малюнку «Щаслива дитина – квітуча Україна». До галереї за цей час надійшло понад 1300 малюнків з усіх куточків України. Переможців визначали за результатами перегляду. Кожен член журі обирає малюнок дитини, яку хоче заохотити і особисто нагороджує, або передає подарунок.

В Звенигородку відправлено подарунки  для переможців: Дем'янової Анастасії (викл. Власенко Л.І.),  Поліщук Валерії, Шульги Крістіни (викл. Нікітченко О.І.), Здоренко Анастасії (викл. Лаврінченко А.П.)  - від Кіровоградської ОУНБ ім.Д.Чижевського, магазину "Маджента" (Кропивницький), сім'ї Луцкевич (м. Кропивницький) та художниці Тетяни Діденко (м.Київ).

Учасники конкурсу  отримали  дипломи та календарі від галереї "Єлисаветград". А викладачі - подяки.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора