Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звенигородщина відзначила 74-у річницю вигнання нацистів з України

Дата: 29.10.2018 11:53
Кількість переглядів: 810

Фото без опису

Звенигородщина вшанувала захисників України. За участю голови райдержадміністрації Василя Довбуша, голови районної ради Володимира Кучера, міського голови Звенигородки Олександра Саєнка, голови районної та міської організації ветеранів Петра Уманця,  громадськості відбулося урочисте покладання вінків і квітів до Пагорба Слави та стели-символу возз’єднання 1-го і 2-го Українських фронтів у Звенигородці 1944 року.

Ця важлива історична дата в житті українського народу пов’язана з подіями найбільшої трагедії в історії людства – Другої світової війни. Воєнні дії у нашій країні тривали 40 місяців, вигнання ворога з української землі - понад 22 місяці і було здобуте ціною мільйонів життів воїнів-визволителів і цивільних громадян.

У ході вигнання нацистських окупантів з України силами чотирьох Українських фронтів, які налічували понад 2,3 млн. осіб, протягом січня 1943 – жовтня 1944 було проведено низку наступальних операцій.

Завершилося вигнання нацистських окупантів з України повним витісненням угорських та німецьких військ із найзахіднішого регіону теперішньої України — Закарпаття, яке відбулося в результаті здійснення  з'єднаннями 4 та 1 Українських фронтів наступальної операції. 27 жовтня 1944 року було звільнено Ужгород,  28 жовтня наші війська вийшли на сучасний кордон України.

Звільнення території України від нацистів мало велике історичне значення для подальшої долі українського народу, проте воно не стало для нього справжнім визволенням, здобуттям свободи і незалежності.

Український народ своєю участю у боротьбі з окупантами на фронтах і на зайнятій ворогом території, а також своєю звитяжною працею в тилу разом з іншими народами світу зробив великий внесок у перемогу над нацизмом.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора