Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Урочисті збори з нагоди Дня Соборності України

Дата: 22.01.2018 12:17
Кількість переглядів: 858

Фото без описуСьогодні у сесійній залі районної ради відбулися урочисті збори з нагоди відзначення Дня Соборності України.

22 січня - визначна історична дата. Цього дня 1919 року, у Києві на Софійській площі було проголошено Акт Злуки українських земель, в єдину Україну - об’єднання двох тодішніх держав Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що постали на уламках Російської і Австро-Угорської імперій, в єдину соборну Українську державу.

- Соборне возз’єднання,  або як тоді його назвали, злука - проросло з національно-визвольної боротьби українського народу, історично тривалого руху українців до творення власної держави. З мрій, прагнень та зусиль багатьох поколінь борців за незалежність і соборність. Хоча державне об'єднання УНР і ЗУНР у дев’ятнадцятому році відбулося лише символічно, проте воно мало вирішальне значення для утвердження української соборної держави у теперішніх кордонах, - наголосив голова райдержадміністрації Василь Довбуш, вітаючи учасників зборів зі святом. - Наш народ і сьогодні на увесь світ заявляє про свою непорушну волю гідно жити у власній незалежній єдиній українській державі, побудованій на європейських цінностях, ідеалах людяності й демократії. 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора