Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко побував на Звенигородщині

Дата: 30.11.2017 12:26
Кількість переглядів: 2703

Фото без описуУ ході робочого візиту 29  листопада голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко відвідав центральну районну лікарню та Звенигородський будинок – інтернат для інвалідів та престарілих.

У поїздці його супроводжували начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Михайло Лобас, головний лікар обласної лікарні Олександр Дудник, керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації, голова райдержадміністрації Василь Довбуш, голова районної ради Володимир Кучер, міський голова Олександр Саєнко, депутати обласної ради Сергій Куліков та Олексій Озірний.

Обговорено ряд питань щодо стану справ у галузі охорони здоров’я не тільки у районі, в області та Україні в цілому, перспективи та можливості, які відкриває медична реформа, зокрема і для госпітальних округів. Адже на базі Звенигородської центральної районної лікарні буде створено госпітальний округ, а тому вона повинна відповідати сучасним вимогам, мати належне обладнання, щоб люди мали змогу отримати якісну і кваліфіковану медичну допомогу. Нині тут ведуться ремонтно-будівельні роботи, облаштовується кабінет «Здоров’я жінки».

У центральній районній лікарні завдяки державно-приватному партнерству ДП «Діасервіс Плюс», яке інвестувало близько 9 млн грн., осучаснено філію відділення нефрології та діалізу Черкаської обласної лікарні: встановлено 10 сучасних апаратів «Фрезеніус 5008», систему очищення води. Тут подбали про всі стандарти якості. У відділенні лікують пацієнтів не лише зі Звенигородського району, а й сусідніх.

– Ми вирішуємо системні проблеми, а не локальні, – наголосив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Одним із наших головних пріоритетів у медичній галузі є наближення якісних послуг до людей. І задля цього залучаємо всі можливі ресурси: бюджетів різних рівнів, інвесторські. Осучаснення цього відділення є ще одним кроком до реалізації цього пріоритету. Тепер максимально близько до дому пацієнти отримуватимуть справді якісну та життєво необхідну допомогу.

Наступне, не менш важливе питання, стосувалось діяльності Звенигородського будинку-інтернату для інвалідів та престарілих. Гості оглянули затишні охайні кімнати, харчоблок, актову залу. Нещодавно у рамках партнерського проекту «Соціальні перевезення Черкащини» заклад від благодійної організації «Фонд родини Нечитайло»  отримав автомобіль, переобладнаний для людей з особливими потребами.

Ознайомившись з роботою відділень центральної районної лікарні, Звенигородського будинку-інтернату для інвалідів та престарілих та поспілкувавшись із персоналом закладів, пацієнтами та підопічними, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко позитивно оцінив роботу керівництва району та районної медицини, соціального закладу та пообіцяв сприяти у вирішенні проблемних питань.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора