Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Це – важливий крок для зміцнення обороноздатності країни», – Юрій Ткаченко про військову кафедру

Дата: 07.12.2016 12:27
Кількість переглядів: 702

Першу військову кафедру відкрили на Черкащині. Віднині новий фах можна здобувати в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Ідея створити таку кафедру виникла кілька років тому, пригадує голова Черкаської ОДА. Відтоді спільно з оборонним і освітнім міністерствами працювали над її втіленням.

– Три роки тому ми почали писати нову історію українського війська – по-справжньому народного війська, – зауважив Юрій Ткаченко. – Відчайдушного, сильного та непереможного! І символічно, що на 25-річчя Збройних Сил України ми відновлюємо навчальні традиції, відкриваючи цю військову кафедру. Це – важливий крок для зміцнення обороноздатності нашої країни.

Очільник області урочисто передав завідувачу новоствореної кафедри прапор-оберіг. Також подякував ректорові університету Олександрові Черевку за ініціативність, а профільним міністерствам, депутатам обласної ради, обласному військовому комісаріату та прикордонникам – за допомогу.

– Відкриття цієї кафедри стало можливим завдяки багатьом людям, за це їм особлива подяка, – сказав Юрій Ткаченко. – Нині українське військо – це військо патріотів. І слухачам цієї кафедри є, на кого рівнятися. Знаково, що й нагороди нашим героїчним військовим до свята ми сьогодні вручали саме тут.

Натепер на кафедрі вже навчають 120 слухачів. Спеціальностей тут дві: «Бойове застосування механізованих з’єднань, військових частин і підрозділів» і «Психологія». Слухачі вивчатимуть теорію у стінах Черкаського національного університету, а практичні навички відпрацьовуватимуть на базі Навчального центру Державної прикордонної служби України, що в Оршанці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора